17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Notre Dame arde.

Notre Dame arde. N-ar fi pentru prima oară. Problema nu este cu structura de rezistență. E din piatră, arce, ziduri cu contraforturi. Problema este cu interiorul, după ce se stinge focul de pe acoperiș. Trump : propune să vină hidroavioane bombardiere cu apă. S-ar alege praful! Acolo sunt vitraliile, în primul rând. Apoi tot ce înseamnă decorațiuni interioare și exterioare. Vor avea nevoie de decenii să refacă totul. Acoperișul din lemn nu e o problemă: se reface repede. E vară. La capacitatea industrială a Franței și la cunoștințele lor în materie de conservare a patrimoniului, asta se rezolvă repede. Interioarele sunt altă poveste.

Văd că era înconjurată cu schele. E posibil ca vreun Dorel loco să fi sudat ceva, și de aici incendiul. Sau un scurt circuit. Oricum îți dă fiori spectacolul catedralei în flăcări. Sper să fie pagube cât mai mici.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie