33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Acord de colaborare încheiat cu Camera de Comerț Română din Singapore

COMUNICAT DE PRESĂ

Acord de colaborare încheiat cu Camera de Comerț Română din Singapore

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cuparticipanții la misiunea economică organizată la București, de Camera de Comerț Română din Singapore (Romanian Chamber of Commerce Singapore – RoCham) cu sprijinul Entreprise Singapore (Agenție guvernamentală pentru promovarea activității firmelor locale,atât din punct de vedere antreprenorial, cât și al internaționalizării acestora).

Din delegaţia din Singapore au făcut parte reprezentanți ai conducerii RoCham, precum și membri ai Asociației, activând în special în domeniile IT, digitalizării activității economice, inclusiv a proceselor de producție, precum și reprezentantul Entreprise Singapore. RoCham a fost creată relativ recent,la inițiativa unor firme din Singapore, inclusiv a unor membri ai diasporei române din acest stat, având ca scop promovarea schimburilor comerciale si de servicii, precum și a cooperării economice între cele două țări, având sprijinul atât al instituțiilor guveramentale din Singapore, cât și al celor din România, prin intermediul Ambasadei țării noastre în acest oraș stat.

În deschiderea evenimentului, președintele CCIB, Iuliu Stocklosa,a făcut o scurtă  prezentare a locului Capitalei în economia țării, prezentând strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar. În acest context, președintele CCIB a salutat prezența pentru prima dată la CCIB a unei misiuni economice dintr-o țară mică, dar puternic dezvoltată economic din Asia de Sud-Est, cunoscută ca o poartă de intrare a mărfurilor din întreaga lume către statele vecine, exprimâmd convingerea că, la rândul ei, România poate constitui o cale de pătrundere a produselor și serviciilor oferite de firmele singaporeze în Uniunea Europeană.

Vicepreședintele RoCham, Remus Pașca, și Suresh Agarwal, reprezentant al Enterprise Singapore, au prezentat interesul și dorința firmelor participante la misiunea economică de a identifica noi oportunități de afaceri în țara noastră.

În finalul întâlnirii președintele Iuliu Stocklosa și vicepreședintele Remus Pașca, din împuternicirea președintelui RoCham, Sam Ong, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) privind cadrul colaborării între cele două instituții camerale în vederea promovării intereselor economiec și comerciale ale membrilor acestora.

Informații de background

Republica Singapore este singura din regiunea Asiei de Sud-Est care are statutul de țară dezvoltată, ceea ce i-a permis, ajutată şi de poziţia geo-strategică favorabilă, să se transforme într-un puternic hub regional comercial, financiar şi tehnologic.Schimburile comerciale bilaterale au însumat în primul semestru 2022, valoarea de 66 mil.USD (+10,5% față de prima jumătate a anului 2021), din care exportul 30,3 mil USD (+31,9%), iar importul 35,7 mil.USD (-2,8%). La 31.07.2022 Singapore ocupa locul 50 în topul pe țări de rezidență al investitorilor străini cu un capital social de 26,6 mil. USD.

Biroul de Presă al CCIB

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie