33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

AGREENA, FINTECH-UL FERMIERILOR, ATRAGE O FINANȚARE DE €46M PENTRU A DEZVOLTA REVOLUȚIA AGRICULTURII REGENERATIVE

Finanțarea va sprijini extinderea continuă a inițiativelor globale privind agricultura  carbonului și noile soluții fintech pentru dezvoltarea rapidă a companiei.

Agreena, compania concentrată pe impactul climatic și tehnologie financiară cu cea mai mare platformă de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anunțat astăzi obținerea unei finanțări de 46 de milioane de euro din seria B. Condusă de HV Capital, unul dintre liderii pieței de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investiții în start-up-uri în diferite stadii de evoluție, runda are o componentă interesantă de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU și Anthemis, axat pe proiecte fintech. Majorarea de capital vine și cu o dublare a acționariatului existent, alăturându-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum și investitorul în tehnologie Kinnevik și fondul de export și investiții din Danemarca.

Noua rundă de finanțare considerabilă încheiată de Agreena vine la doar un an după runda precedentă seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena și-a dezvoltat activitățile de 10 ori, extinzându-și amprenta geografică pentru a acoperi terenuri agricole în 16 țări europene și a încheiat parteneriate cu ferme care înglobează peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta să facă tranziția către agricultura regenerativă, având un impact climatic pozitiv. Numai în România, Agreena gestionează peste 70.000 ha,  iar în Republica Moldova 170.000 ha.

“Pentru ca fermierii la nivel mondial să facă tranziția către agricultura regenerativă, având un impact climatic măsurabil, trebuie să construim un cadru de suport financiar și plăți”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator și CEO Agreena. “Întrucât industria agricolă este una dintre industriile care pot face diferența în eforturile de decarbonizare, Agreena construiește o infrastructură pentru tehnologie și servicii financiare de-a lungul lanțului agricol.”

Agricultura regenerativă capătă o amploare tot mai mare la nivel global, redirecționând atenția corporațiilor, guvernelor și a celor implicați în lanțul de aprovizionare către solurile agricole și reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatică. Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joacă un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice, a insecurității alimentare și a altor probleme critice care vizează mediul înconjurător. Agreena a dezvoltat un mod care transformă impactul asupra mediului într-o nouă sursă de venit pentru fermieri, finanțând tranziția regenerativă și valorificând oportunitățile din piața voluntară de carbon.

Prin platforma digitală, fermierii își pot planifica, urmări și valida progresul în parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranziție de la emiterea CO2-ului la captarea și stocarea lui în sol. Astfel, îmbunătățirea sănătății solului și a biodiversității reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodată reziliența fermierilor la condițiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundațiile) și crescand performanța operațională a fermelor. De cealaltă parte a ecuației, certificatele de carbon emise de Agreena, alături de serviciile adiționale oferite, susțin companiile axate pe practici sustenabile, care implementează deja acțiuni de decarbonizare, precum și companiile din lanțul de aprovizionare agroalimentar care solicită din ce în ce mai mult trasabilitatea în teren a mărfurilor agricole pentru a fi în conformitate cu cerințele de raportare Scope 3.

Noi oportunități de dezvoltare prin tehnologie

Cea mai recentă achiziție a companiei de teledetecție Hummingbird Technologies a însemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lanțului de aprovizionare, guverne și alte instituții. Prioritizând o agendă bazată pe știință și tehnologie, platforma Agreena încorporează acum o soluție de monitorizare și verificare de top la nivel mondial, bazată pe inteligență artificială, care utilizează imagini satelitare, cuplate cu date din teren și algoritmi de machine-learning pentru a identifica și raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globală, compania are misiunea de a se implica activ în sprijinirea demersurilor către neutralitatea climatică pentru întregul lanț valoric.

“Impactul climatic real se creează pe scală largă, iar Agreena beneficiază de o poziționare optimă pentru a putea oferi capacitățile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordând certificate de carbon de cea mai înaltă calitate, verificabile și bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatică”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital. 

De la fermieri la fintech

Având rădăcini puternice în comunitatea agricolă, Agreena a fost fondată inițial prin sprijinul fermierilor danezi și a afacerilor agricole de familie, cu o investiție de etapă incipientă pentru dezvoltare. În următoarea etapă, compania introduce o platformă și un marketplace, integrate vertical. Lucrând mai întâi cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite în portofolii scalabile pentru corporații, adaptate strategiei unice ESG.

Compania preia inițiativa în furnizarea cadrului tehnologic pentru piața în creștere cu soluții financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai bună trasabilitate și transparență sporită a creditelor de carbon și a banilor electronici și a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plăți între corporațiile conștiente de impactul climatic și fermieri, cu o reconciliere imediată la scală.

Suntem în plin proces să eliminăm barierele economice din calea adoptării agriculturii regenerative pentru fermieri și întregul lor ecosistem, iar carbonul este doar începutul”, concluzionează Simon Haldrup.  

###

Despre Agreena

Agreena amplifică puterea eliminării carbonului din sol și capitalul natural pentru a finanța tranziția către agricultura regenerativă. Lucrând în strânsă colaborare cu fermieri parteneri din 16 piețe europene, aflându-se în etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importantă platformă de carbon din sol la nivel mondial. Combinând tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, soluțiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile și guvernele pe drumul către neutralitatea climatică.

Despre Programul AgreenaCarbon

Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alături de un organism terț de verificare și o metodologie aliniată cu știința IPCC. Compania respectă standardele recunoscute și va continua să-și dezvolte oferta pe măsură ce politicile și știința se dezvoltă. Mai mult, compania este în prezent în curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este așteptată la sfârșitul acestui an.

Despre HV Capital

HV Capital este unul dintre cei mai de succes și mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile în stadiu incipient și în creștere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit în aproximativ 225 de companii, inclusiv în Zalando, Delivery Hero, FlixBus, și HelloFresh, prin diferite tipuri de investiții și caută în permanență următoarea generație de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climată,  tehnologie și bunuri de larg consum.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie