17.6 C
București
luni, mai 27, 2024

AICC – dedicata promovarii identitati culturale romanesti in context european

AICC – pune accentul pe promovarea identitatii culturale romanesti in context european

Schimbarea reprezinta un factor de neclintit in lantul evolutiv al unei societati insa, trebuie avut grija ca acestea sa nu produca uitare in ceea ce priveste identitatea culturala proprie. Deschiderea granitelor si patrunderea diferitelor tipuri de culturi in spatiul romanesc nu trebuie perceputa ca o incercare de suprimare a valorilor si traditiilor romanesti. Spatiul european trebuie inteles ca fiind un loc de intalnire rodnica a diferitelor culturi.

 

AICC o asociatie dedicata in permanenta promovarii identitatii culturale romanesti

 

Intr-o lume a globalizarii, este necesara racordarea si promovarea permanenta a ideilor, valorilor si culturii romanesti local, reginal si global. Activitatea asociatiei AICC se bazeaza pe ideea de a promova valorile si identitatea culturala romaneasca in context european prin prezentarea de informatii validate stiintific, lansarea unor proiecte exceptionale dar si preluarea unor initiative deosebite prin care cele mai pretioase valori capata noi valente si nu raman uitate in negura vremurilor.

Cu siguranta, este vorba despre o asociatie care se dedica in totalitate sa promoveze identitatea culturala romaneasca, iar drept marturie stau numeroasele proiecte deosebite care s-au materializat. Este vorba despre proiecte precum amplasarea bustului lui Decebal pe aeroportul de la Cluj, ,,Statui de daci” si multe altele care sunt edificatoare pentru promovarea valorilor noastre, proiecte initiate de catre presedintele executiv Florin Pirlea si echipa formata din consiliul stiintific si coordonatori de proiecte.

Pentru ca trebuie sa tinem pasul cu vremurile, asociatia a dezvoltat o serie de aplicatii si website-uri prin care le ofera tuturor accesul liber la informatie si le prezinta aspecte din cultura si istoria noastra, nealterate de opinii intrucat membrii asociatiei isi doresc ca fiecare persoana in parte sa isi formeze propriile opinii si sa ramana cu informatiile proaspete in minte. Indiferent daca a fost vorba despre organizarea unei expozitii sau despre aplicatii si website-uri, asociatia a utilizat numai informatii validate stiintific intrucat acest lucru este foarte important atunci cand se promoveaza un set de valori ale unei tari.

Anult trecut, a fost anul Centenarului, s-au implinit 100 de ani de Romania, motiv pentru care asociatia si-a dedicat timpul pentru a lansa o serie de proiecte care au avut in centrul lor promovarea personalitatilor marcante pentru infaptuirea Marii Uniri.

AICC - Martirii marii Uniri - Destinele unei generatii de exceptie
AICC – Martirii marii Uniri – Destinele unei generatii de exceptie – expozitie foto-documentar 7 februarie 2019 – Casa Schiller

Proiecte si initiative menite sa promoveze identitatea culturala romaneasca

 

Valorile materiale, spirituale, simbolice si instrumentale constituie depozitul cultural al poporului nostru si memoria istorica, motiv pentru care nu trebuie sa dam uitarii cele mai importante lucruri care au dus la formarea poporului nostru.

AICC s-a infiintat inca din anul 2012 din dorinta de a nu lasa sa fie date uitarii cele mai importante fapte, acte, si informatii care au stat la baza formarii culturii si valorilor romanesti. Astfel de initiative, precum cele lansate si materializate de aceasta asociatie sunt foarte bine primite de public, motiv pentru care membrii asociatiei se simt incurajati sa continue si sa dezvolte proiecte interesante si inedite.

Valorificarea identitatii culturale romanesti reprezinta un aspect care este mai putin promovat in tara noastra insa, prin aparitia unor initiative, asociatii si grupuri de oameni care sa fie dispusi sa promoveze acest lucru, nu se poate afirma decat ca sunt toate sansele ca aceasta cultura frumoasa sa fie conservata si promovata exact asa cum este ea si generatiilor viitoare.

 

Echipa AICC

Echipa AICC

Presedinte

Florin Pirlea

 

Membri de onoare

Theo Nissim (CEO Gemini Solutions), Monica Pirlea

 

Consiliul Stiintific:  

Dr. Leonard Velcescu,Prof. Univ. Dr. Alexandru Barnea, Prof. Univ. Dr. Constantin C. Petolescu,  Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă, Dr. Liviu Țăranu, Dr. Constantin Corneanu, Prof. Univ. Dr. Sergiu Musteață,Dr. Ion Constantin

Coordonatori Proiecte

  • Oana Cerchia, Alexandru Dumitrescu, Mihai Tudorancea, Bogdan Amarghioali, Laura-Alexandra Ostafe, Ștefan Vasiliță,Viorel Marian Constan, Mihai Floroiu

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie