16.9 C
București
sâmbătă, mai 15, 2021

“AICI NU STĂ NIMENI”. DE PREA MULT TIMP

Știri. Amestecate. Contradictorii. Zilele noastre sunt așa. Fără amintiri.

Doar incertitudine. Pandemie, cotidian și politic.

Cu o pandemie la putere… totul arată sumbru iar MOARTEA e doar o cifră. Ca în cărțile de Istorie.

Cum am ajuns aici?

Eu cred că este simplu, dincolo de analizele “complexe” ale “experților”. Și, dincolo de tot și toate, dar mergând pe dimensiunea atât de prezentă azi în toate dezbaterile…

Pentru că … ne-a plăcut să fie așa indiferent de partidul politic aflat la guvernare și, în mod special, la “guvernarea” locală.

Pentru că … în funcții politice au ajuns cei care … Trebuie, evident! Și nu vorbesc doar de timpul prezent.

Pentru că se stă cu capul plecat. Oriunde. Iar dacă încerci să arunci “pe masă” ADEVĂRUL mult prea evident… Mai bine pleci.

Pentru că … odată ajunși în funcții “câștigate”, logic, pe … “ bune”!!! … au senzația că stăpânesc lumea cu ale lor interese cârdășite cu tot soiul de “relații” de prin antecamerele vieții, bântuite de prostie, incompetență și infatuare.

Pentru că … așa votăm. După “cum bate vântul”. Mereu. De peste 30 de ani.

Pentru că doar asta cunoaștem. Interese și minciuni. Multe și mulți manipulați de oricine are chef.

Fără sens.

“Dinadins, într-o duminică, o luă pe strada Antim. Prefacerile nu schimbaseră cu totul caracterul străzii. Casa lui Moș Costache era leproasă, înnegrită. Poarta era ținută cu un lanț, și curtea toată năpădită de scaieți. Nu mai părea să fie locuită. Cele patru ferestre din față, de o lungime absurdă, înălțau rozetele lor gotice prăfuite, iar marea ușă gotică avea geamurile plesnite (…) I se păru că țeasta lucioasă a lui moș Costache apare la ușă și vechile vorbe îi răsunară limpede la ureche: Aici nu stă nimeni! “

Pentru că, în fapt, în aceasta țară, de mult timp … aici … “NU STĂ NIMENI”.

Pe cei “adaptați” la mizeria de orice fel sau care se consideră … “perfecți” în “actul” servilismului și al “perfecțiunii” ideatice … îi ignor. Nu merită.

PS. Pentru documentare a se vedea “Declarația Universală a Drepturilor Omului”, “Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului”, “Carta Drepturilor Fundamentale a Drepturilor Omului” și totul din literatura obligatorie pentru clasele V-VIII. Se poate începe cu ABECEDARUL.

Măcar atât.

Mariana COJOC

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.