35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Aici suntem împreună pentru aici și dincolo vom fi împreună pentru dincolo

Aici suntem împreună pentru aici și dincolo vom fi împreună pentru dincolo. Nu reușesc deloc să găsesc motive pentru renunțare, cădere, lâncezire. Folosesc cuvinte mari, chiar am încredere în ele. Nu le suspectez de nimic; nici de emfază, nici de prețiozitate.

Am găsit scris în nu mai știu care loc că definiția curajului este să știi de ce să te temi. Interesant, dar marșarea asta pe frică nu-mi satisface dorința de liniște. E frica cel mai mare dintre balauri? Nu, e doar o penumbră.

Speranța intră mai comod în definiția curajului. În plus, generează admirație. Speranța e un fel de îndrăzneală. Sau, în orice caz, face parte din clasa aparte a sentimentelor care ne întemeiază.

Rarisimi cei care știu ce anume pot spera. De fapt, asta ne încântă la semenii noștri – siguranța cu care știu să spere. Probabil e singura trăsătură umană admirabilă.

Mario Barangea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie