4.9 C
București
joi, ianuarie 23, 2025

Alexandra Dobre: ”Bucureștiul reprezintă pentru mine, acasă- trecut, prezent și viitor”

Într-un interviu pentru Telegram Media, Alexandra Dobre, cel mai tânăr director de instituție publică din România, a explicat ce reprezintă Bucureștiul pentru ea și care sunt dificultățile în a manageria o capitală în prezent. Managementul instituțiilor publice în România ar fi bine să devină prioritar pe viitor pentru a dobândi o elită administrativă competentă care să răspundă atent la nevoile cetățeanului.

Ce amintiri te leagă de București și ce loc ocupă el în viața ta?

O, Doamne! De București mă leagă totul. De la familie, copilărie, școală, liceu, facultate, până la  dragoste, carieră, viitor…De câte ori mă uit în jur, cu fiecare loc pe care îl văd am o amintire din viața mea, mă întorc într-o anumită perioadă, la alte sentimente și trăiri… Orașul București, capitala țării noastre, reprezintă pentru mine, pe scurt, trecut, prezent și viitor. Recunosc, de multe ori mă întreb cum ar fi să locuiesc în Ardeal spre exemplu, unde oamenii sunt mult mai calmi și cu mai multă rabdare, dar tot eu îmi răspund, zicându-mi că nu m-aș putea obișnui cu atâta liniște…

Ce ți-ai dori de la București? Unde îl vezi peste ani?

Mi-aș dori să se dezvolte și mai mult, să aibă și mai multe obiective turistice, aș vrea să vadă turiștii ce țară frumoasă avem, câtă istorie și câtă frumusețe îmbracă orașul nostru, casa noastră din fiecare zi.  Peste ani? Eu văd Bucureștiul pe harta turistică a Europei, îl văd la sugestiile care îți apar atunci când cauți destinații de vacanță, îl văd pe buzele tuturor…

Câtă nevoie are Bucureștiul de un bun management?

Este foarte dificil să fii manager și aproape imposibil să manageriezi capitala unei țări.

Ce-i drept, nu este imposibil, dar imposibilul îl reușesc foarte puțini. De aceea spun mereu că o apreciez pe Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, prima femeie Primar General, pentru că a reușit imposibilul de două ori. O dată pentru că a distrus stereotipurile și a făcut în așa fel încât să nu mai conteze prejudecățile, dat fiind faptul ca este femeie, iar a doua oară pentru că manageriază cel mai mare și important oraș al României- București.

Un bun management este fundamental în acest caz, mai ales că pe umeriii managerului, ai Primarului General, atârnă o foarte mare greutate și este o imensă presiune.

Desigur, este foarte importantă echipa, specialiștii pe care îi ai alături și viziunea pe care o alegi. Cred că este fundamental ca managementul să fie unul cu priorități, adică sănătate, educație, tineret, asistență socială, infrastructură și mai ales cultură. Mă bucur să constat că la ora actuală se ține cont de aceste priorități și chiar se investește enorm de către Primăria Capitalei către toate aceste domenii și nu numai.

Este Bucureștiul un oraș prietenos cu artiștii?

Oooooo, da! Aș putea să spun cu mâna pe inimă că de aproape doi ani de zile, este mai prietenos decât a fost vreodată. Cum spuneam, se investește enorm în cultură și asta este meritul exclusiv al Gabrielei Firea. Poate spuneți că sunt subiectivă, dar sunt mai obiectivă decât credeți, pentru că, prin prisma a ceea ce fac la Centrul pentru Seniori al Municipiului București, sunt într-un contact permanent cu artiștii, iar aceștia laudă constant implicarea Primarului General în susținerea activităților culturale și recunoașterea meritului personalităților din domeniul artistic.

Cred cu tărie că este foarte important să știm să ne apreciem marile valori atunci când încă ne este ușor să facem asta, pentru simplul motiv că încă se mai află printre noi.

Alexandra Dobre este cel mai tânăr director de instituție publică din România. Absolventă a Facultății de Drept (Universitatea București) și a Facultății de Științe Politice (SNSPA), a absolvit programul de masterat „Cercetări Criminalistice Aplicate” la Academia de Poliție, iar în prezent este în anul doi la Master în Business Administration, la catedra UNESCO de la Universitatea din București. A colaborat cu zona neguvernamentală, conducând o asociație de tineret timp de 5 ani și fiind implicată în activitatea a numeroase alte asociații. Experiența ei pe zona de tineret s-a conturat și mai bine în anul 2016, când a fost consilier personal al Elisabetei Lipa la Ministerul Tineretului și Sportului, în timpul mandatului de ministru al acesteia. Tot în perioada 2016 a început un nou proiect de management la  CECTUNB, a fost protagonista mai multor proiecte de amploare, precum „Tabăra tematică de educație și cultură” – 2 ediții, „Conferința Națională a Studenților” -2 ediții, „Festivalul Zilele Bucureștiului” – 2 ediții, „Târgul de carte și anticariat”, „Poveste din Bucureștiul de odinioară”, „BucurEȘTI, un suflet de oraș” și multe alte proiecte și evenimente.

A cochetat  și cu ideea de televiziune, moderând emisiunea „Stâlpii societății” la Canal 33 România, a cărei temă se conturează în jurul problemelor administrative și guvernamentale.

În prezent, este Director General la Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, unde a realizat deja proiecte de care s-au bucurat sau se vor bucura zeci si sute de mii de beneficiari.

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie