8 C
București
luni, octombrie 18, 2021

Alexandru Petrescu despre Florin Câțu, ”detestabil de nepriceput”

Alexandru Petrescu, fostul ministru al Economiei în cabinetul Grindeanu și actual vicepreședinte al PSD Sector 1, critică actualul premier pentru lipsa de onestitate față de electorat și absența unor soluții imediate pentru a veni în sprijinul românilor. 

”Cîțu este detestabil de nepriceput. Prin modul în care deja ne-au obișnuit, guvernele liberale aruncă mesaje în piață de la cel mai înalt nivel guvernamental și nu fac nimic pentru a implementa ceea ce au spus … așa numită testare a pieței sau a populației, induce de fiecare dată efecte de distorsionare afectând evoluția predictiva a unui sector de activitate economică” scrie Alexandru Petrescu pe contul personal de facebook.

Fostul ministru atrage atenția asupra unor grave probleme ce vor atrage de la sine o serie de repercursiuni pentru întreaga societate.

”O practică profund dăunătoare ecosistemului economic și un factor major de neîncredere în guvern în general.Cîțu, nepriceput cum e, a lansat inconștient anunțul privitor la plafonarea prețurilor la energie și gaze amplificând sălbatic creșterea tarifelor. Anunțul făcut fără cap, doar să dea bine pentru a repara dezastrul de imagine cauzat de trecerea moțiunii de cenzură, a creat o spirală de neoprit a evoluției de creștere a tuturor prețurilor la toate formele de generare de energie.

După ce Cîțu a scos cuvintele pe gură, fără să gândească, fără să aibă un plan de operaționalizare a măsurii de plafonare și un calendar aferent, indicând că înghețarea prețurilor se va face la nivelul prețului de la momentul implementării măsurii, așa cum era de așteptat, toți operatorii au crescut vertiginos prețurile, deja insuportabile, astfel încât o eventuala plafonare sa ii prindă la cote de preț maximale.

În consecință, IN DOAR 7 ORE, prețurile la gaze AU CRESCUT CU 27%. Prețul la ora 15.00, pe 6 septembrie era 561,6l lei/MWH, urmând ca în aceeași zi, la ora 21.00, să fie 715.3 lei/MWh.Prețurile au crescut efectiv în 7 ore cu 153,7 lei/MWh, respectiv 27%, conform indicilor Bursei Romane de Mărfuri.

Plafonarea la vârf a acestor prețuri nu va fi decât o conservare a veniturilor, la un nivel record, pentru toți operatorii de energie, care au cea mai prospera perioadă de ani și ani de zile, în contrast cu populația României, care traversează cea mai drastică perioada de pauperizare, statistic vorbind, de la criza economică din 2008/2009 și pana astăzi”, mai scrie Alexandru Petrescu pe pagina sa de facebook.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.