8 C
București
luni, octombrie 18, 2021

Alin Comșa: Despre minuni și minunății

În căutarea unui extraordinar repetat, uneori uităm (poate în mod natural) să ne mai bucurăm de ce avem lângă noi. Lucruri sau fapte importante devin neobservabile. Devin nevăzute pentru că sunt prea aproape de noi, și, mai ales, nu au acea aură artificială și colorată a unei postări de tip „uite ce bine îmi merge mie”.  Parcă suntem la o vânătoare continuă de miraculos și extraordinar. Momentul minunat este pândit și arestat într-o imagine care este obținută după îndelungi ore de expunere. Se caută minuni în scenarii luxoase și aurii, în destinații exotice și îndepărtate sau în cadre aranjate și luminate artificial. Obosim căutând, și, cu toate că numărul de „”like-uri” și  emoticoane este tot mai mare, numărul de oameni, care simt ce înseamnă o minune cu adevărat, este tot mai mic. De ce? Pentru că în adâncul nostru avem un barometru care ne arată de fiecare dată adevărul. Uneori acest adevăr este relevat printr-un gol în suflet. „Da, am mers în cutare loc sau am făcut cutare lucru dar parcă încă am un gol înăuntru meu  – parcă a lipsit ceva, dar nu știu ce.” 

Avem nevoie de minuni în viețile noastre – minuni care să ne facă să sperăm și care să ne aducă aminte ce suntem. Poate că este timpul să ne uităm în jurul nostru și să trecem dincolo de căutarea unei străluciri de suprafață. Este posibil ca lucruri sau fapte minunate să fie neobservabile pentru că n-au acea strălucire ca de neon. Minunile pot fi chiar lângă noi – doar că trebuie să ne străduim să le vedem. De exemplu, o minune este atunci când o mamă, care are două joburi, reușește totuși să-și găsească timp și putere pentru a se juca cu copiii săi. Minune este atunci când un adolescent aflat în fața tentației de a se droga spune nu. O altă minune este atunci când  găsești, într-o zi aglomerată și stresantă, zece minute să privești un tablou sau să citești câteva pagini dintr-o carte oarecare. 

Într-o lume care parcă o ia razna, minunea este dorința de a face bine sau de a ajuta – fără să ceri nimic la schimb. Minunile sunt lângă noi și ne sunt permise, doar că este nevoie să le vedem, și, mai ales, este nevoie să le facem.

Alin Comșa

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.