35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

APS Group anunță achiziția unui portofoliu de credite neperformante de la o bancă românească

Valoarea nominală a portofoliului achiziționat în cadrul proiectului Osiris însumează o valoare  de 24 milioane de euro. Tranzacția constă în aproape 7.000 de credite private negarantate, având o valoare nominală medie de 3.500 euro. Vânzătorul portofoliului neperformant de retail negarantat este una dintre cele mai mari bănci românești.

“România este o piață extrem de importantă pentru noi, întrucât am încheiat câteva tranzacții emblematice care fac parte din istoria APS. Totodată, aici am pus bazele diviziei noastre imobiliare, denotând importanța acordată pieței locale. În acest context, suntem încântați să anunțăm că am câștigat această licitație în România. Putem spune că este o tranzacție prin care ne întoarcem la origini, întrucât aici excelăm. Având în vedere că România este o piață cheie pentru noi, am considerat oportun să ne consolidăm și echipa locală. Prin urmare, mă bucur să anunț că Mihai Alexandru Pop, ocupând anterior funcția de Vicepreședinte al Departamentului de Investiții pentru Balbec Capital a revenit în echipa APS”, declară Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group.

Astfel, noua tranzacție marchează un nou succes regional pentru echipa din România, coordonată de Radu Dobre, Country Manager.

„Osiris este prima afacere de acest tip realizată de APS în România după mai bine de 5 ani. Cu această ocazie, ne diversificăm portofoliul de active pe piața românească“, a adăugat Radu Dobre.

APS Group este una dintre cele mai importante companii alternative de gestionare a activelor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Grupul APS operează în prezent prin 15 birouri regionale și gestionează peste 100 de portofolii cu o valoare nominală care depășește 11 miliarde de euro.

###

Despre APS Group

APS Group este o companie înființată în 2004, iar pe parcursul celor 18 ani de existență, compania a reușit să preia o poziție de top în alte 15 țări. Operează în principal pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est. Aria de expertiză a grupului este alcătuită din 3 piloni: management alternativ al activelor, investiții imobiliare și recuperare creanțe. APS Group gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală care depășește 11 miliarde euro. 

Despre APS România

APS România a fost înființată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajați, iar în 2022, veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.

https://ro.aps-holding.com/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie