35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Asociația pentru Combustibili Sustenabili este puntea de trecere de la SF – științifico fantastic la SF – studiu de fezabilitate.

Asociația pentru Combustibili Sustenabili susține, încă de la înființare, faptul că suntem în era MaaS – Mobilitatea ca și Serviciu.

Am publicat studii prin care dovedim că posesia unui vehicul personal este o daună asupra finanțelor familiei, fapt rezultat dintr-o simplă analiză multianuală, raportată la durata de viață a vehiculului.

Am susținut că mobilitatea publică trebuie susținută de o amenajare urbană prietenoasă pietonilor, pentru a le facilita tranzitul între soluțiile variate de transport comun, element care lipsește cu desăvârșire în București, care eșuează lamentabil în misiunea de a fi un exemplu pentru regiunile României, doar experimentând Piața Unirii ca Hub de transport public urban.

Am răspuns astăzi pozitiv la apelul Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov și vom participa la proiectul EMBRACER_InterregEurope – intErconnecting MoBility acRoss europeAn CitiEs and subuRbs – finanțat prin Programul INTERREG EUROPE și implementat de ADRBI, în calitate de partener.

Susținem activ proiecte MaaS, autonomia vehiculelor de transport, SIT, management integrat al transporturilor multimodale, Smart City, digitalizarea organizațiilor și instituțiilor publice, alimentate cu resursă energetică sustenabilă.

Readucem în prim plan partenerii și asociații ACS, Inter-Gas Romania, dezvoltatorii proiectului de conversie al autobuzului STB Diesel EURO 3 la GNC EURO 6, aparat revitalizat cu modernizările necesare operării încă 10 ani, dar și INVOKER TRANSIT, dezvoltatorul conceptului de vehicul electric autonom nivel IV destinat transporturilor publice, pe care gradual dorim să-l actualizăm la utilizarea pilei de combustie pe hidrogen, dovedind și eficiența programelor continentale și naționale de economie circulară.

Proiectul este dezvoltat în parteneriat de către 11 organizații, din opt țări membre UE și țintește să îmbunătățească politicile regionale specifice ce susțin tranziția către o mobilitate durabilă, intermodală, accesibilă și comunităților din zonele periferice sau rurale, unde există provocări majore în ceea ce privește conectivitatea și accesibilitatea transportului public. Pe perioada de desfășurare a proiectului se vor organiza semestrial întâlniri pentru dezbateri și discuții, desfășurate în regiunea București-Ilfov cât și vizite de lucru, desfășurate în regiunile partenerilor. Menționăm că aceste întâlniri de lucru, organizate în cadrul proiectului EMBRACER, sunt finanțate prin intermediul programului INTERREG EUROPE, fiind gratuite pentru participanti și organizațiile pe care le reprezintă.

Mai multe informații despre proiect puteți afla accesând website-ul proiectului sau platformele de socializare:

https://www.interregeurope.eu/embracer
https://www.adrbi.ro/dezvoltare-regionala/interreg-europe-2021-2027/embracer/
https://www.linkedin.com/company/embracer-interregeurope/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100091889345849

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie