38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Asociația pentru Combustibili Sustenabili: Susținem conceptul de economie circulară

·

Susținem conceptul de economie circulară. România are o Strategie Națională a Economiei Circulare prin care se sprijină proiecte de decarbonare a mediului.

Sugerăm patronilor de restaurante să achiziționeze tablete scoase din uz pentru a le folosi drept meniuri. Actualizarea permanentă a unui meniu digital este mult mai simplă și eco-eficientă decât imprimarea pe hârtie a meniurilor.

Totodată, în forma digitală, meniul poate fi simplificat, datele despre produse fiind detaliate în sub-secțiuni activate prin selecția voită a clientului.

La fiecare comandă de alimente, inventarul va fi schimbat, implicit meniul va suferi modificări. Spre exemplu: fiecare cașcaval are propriile particularități care vor trebui să apară în meniu. Dacă nu este disponibil cașcavalul trecut în meniul scriptic, produsul nou introdus va necesita retipărirea meniului. Această acțiune riscă să genereze deșeuri, dacă nu este inteligent administrată.

În același timp, trebuie considerat că retipărirea meniurilor în funcție de disponibilitatea produselor are următoarele efecte:

– costă mai mult decât o investiție unică în tablete scoase din uz;

– produce deșeuri;

– generează confuzie în rândul clienților și personalului;

– reduce flexibilitatea de a ajusta prețurile în funcție de inventar, generând dependența afacerii de anumite produse, chiar dacă prețurile acestora încep să varieze.

Asociația pentru Combustibili Sustenabili are în portofoliu colaboratori, asociați si parteneri care vă pot sprijini afacerea pentru ca aceasta să adere la conceptul de economie circulară, inclusiv la nivelul construcției de meniu digital simplificat, util atât clienților, cât și personalului de servire dar și patronilor, în inventariere sau stock management.

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie