28 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Asta e: doar cine nu muncește nu greșește! Dar nici sex nu face, cum zice Celentano!

„E timpul ca românii să se dezbare de obiceiul comunist de a face daruri copiilor de Crăciun. Acești copii trebuie să învețe, de la naștere încă, disciplina pieței și faptul că nimic nu e gratis. Copilul care astăzi se bucură la o jucărie sau o prăjitură este adultul asistat social care votează cu PSD-ul mâine.”

Nu, nu este o producție Caramitru jr., cum ați fi tentați să credeți. Și, totuși, citatul circulă în draci, și nimeni nu-i contestă autorul. Semn că omul nostru și-a consolidat o imagine, și-a construit un stil inconfundabil. A devenit o banalitate să citești aceste lucruri, în aplauzele fanilor personajului. Care nu mai pot judeca limpede conținutul, și consecințele unor astfel de poziții. Sunt dependenți de ură, așa cum alții sunt dependenți de adrenalină. Ura este drogul lor. Și Caramitru jr. le-o oferă gratis. Dar nu este singurul. Alt dealer de ură este Iohannis. Iar dacă juniorul e, totuși, undeva jos în biotopul producătorilor de ură, Iohannis este în vârful lui. Este Marele Furnizor de Ură!

Cine a produs textul atribuit lui Caramitru jr. nu s-a gândit la ce va urma. O fi vrut omul să protesteze, în felul lui, față de aberațiile individului. Și a ireșit invers: a mai pus o cărămidă la discursul urii, și la celebritatea personajului. Asta e: doar cine nu muncește nu greșește! Dar nici sex nu face, cum zice Celentano!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie