33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Austeritatea este parte a naturii umane?

Pardon? ”The soon-to-be president of the ECB has asked Germany and the Netherlands to use their budget surpluses to fund investments that would help stimulate the economy, adding that there ‘isn’t enough solidarity’ in the single currency area.” (FT)

Să mă obosesc să întreb: de ce mama dracului să ai surplusuri bugetare, dacă nu faci nimic cu banii? RFG, oricât ar părea de ciudat, are mari probleme cu infrastructura, dar madam Merkel nu vrea să dea bani pentru reparații. Au tăiat avantaje sociale, sărăcia a crescut, la fel și sărăcia din muncă. Chiriile au devenit insuportabile. Nu e, totuși, buba la cap?

Austeritatea este parte a naturii umane? Bine, să admitem! Dar și rațiunea ar trebui să fie parte a ei. Ce e mai puternică: rațiunea, sau fixația strânsului curelei? Ca să câștigi, trebuie să mai și investești. Ca să vinzi, trebuie ca viitorii cumpărători să aibă ce cheltui. Și tot așa. Dar văd că și economia a intrat în manualul de boli psihice. Altă explicație nu am.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie