7.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

”BĂI NEBUNILOR, AȚI ÎNNEBUNIT?”

In timp ce noi raportam succese pe… liniuta in campania de vaccinare, Israelul si-a cam terminat treaba. In doar 4 luni s-a imunizat 60% din populatie, s-a redeschis complet tara, oamenii circula liber daca sunt vaccinati si vor renunta in curand la masca de protectie sanitara. La noi, perspectiva superoptimista este sa avem 35% din populatie imunizata, pana in august. Diferentele le puteti intelege singuri. Erorile din campania de vaccinare sunt atat de evidente, incat nu trebuie sa mai revenim asupra lor.

Desi am o mare nemultumire pe care vreau sa o amintesc aici: in continuare statul imi percepe zeciuiala din venituri pentru finantarea sanatatii publice, dar primesc la schimb un maruntis de servicii sanitare. Singura satisfactie este ca o cantitate uriasa de doze cu seruri antiCovid va ajunge la toata lumea. La un cost presupus de 15 euro pentru 2 doze de vaccin a meritat investitia personala in bugetul public al sanatatii.

La final, doua informatii utile: Brazilia le recomanda tuturor femeilor sa-si amane intentia de a naste  din cauza noii tulpine P1 mult mai virulenta asupra femeilor insarcinate, dar si din cauza colapsului sistemului medical.

China a recunoscut involuntar, prin vocea unui oficial, ca vaccinurile sale nu sunt eficiente. Abia daca pot asigura un om din doi ca nu va fi infectat. Este o lovitura dura pentru credibilitatea statului chinez, oricum previzibila, cat timp nimeni nu cunoaste datele de siguranta ale acestor produse. Data fiind secretomania proverbiala a guvernului de la Beijing, nici nu vom obtine vreo confirmare. Este insa un mesaj important pentru cativa lideri UE care au comandat vaccinuri rusesti sau chinezesti in locul celor americane sau britanice.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie