33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Barbie, sau corolarul confuziei sexuale

Pe cât de plictisitor, pe atât de plin de stereotipuri răsuflate. Pe ici-colo face aluzii la mitul peșterii, având similarități ba cu Matrix, varianta efeminată, ba cu Peter-Pan, varianta feminin-infantilă.

Totuși, oglindește perfect sexualitatea difuză din zilele noastre. Rozul apare peste tot, fie că este pe îmbrăcăminte (atât în garderoba femeilor, cât și în cea a bărbaților), pe mașini, case sau peisaje.

Ken, puer aeternus fără testosteron, totodată reprezentativ pentru bărbații emasculați, care își asortează hainele cu hainele partenerelor. Nu știe ce vrea de la viață, nu are un scop anume și face din Barbie scopul lui. Mușchii mari și definiți compensând fragilitatea psihică și emoțională.

Film reprezentativ, de asemenea, pentru femeile deconectate de sexualitatea lor. Pentru prințesele care visează nuntă pe insulă exotică filmată de vreo televiziune, sau care vânează cadrele sau instantaneele perfecte. Pentru femeile care cred că tocurile sau rozul echivalează cu feminitatea.

La un moment dat, un tânăr s-a ridicat și a strigat că se duce la Gheboasa, să se spele de Barbie.

Constantin Nica

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie