35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Care e treaba cu discriminarea celor de +45 la angajare. De ce sunt respinși?

Care e treaba cu discriminarea celor de +45 la angajare. De ce sunt respinși? se întreabă Aida Chivu

De câteva zile sunt întrebată, cam care e treaba cu discriminarea celor de +45 la angajare. De ce sunt respinși? De ce le este greu să se angajeze, spre deosebire de cei de +30? Evident că putem scrie o carte doar despre asta, dar mă rezum la 3 lucruri:

– Pentru că sunt diferiți. La 30 de ani aduni, pui în coș, faci mai ușor compromisuri, pentru că mai ai și tu de învățat. La +45, deja știi, ai experiență și soluțiile vin mult mai ușor.

Și lista poate continua…

– Pentru că încă trăim într-o societate cu multe prejudecăți și etichete, deși pe alocuri ne-am mai schimbat.

– Pentru că am rămas cu impresia, că un om de peste 40 de ani este mai puțin flexibil și adaptabil la nou, la schimbare.

Pe marginea acestor lucruri, experiența mi-a adus în față oameni de 20 sau 30 de ani, care sunt mai rezistenți la schimbare decât unii de 50. Și că ce putem face și ține de noi, indiferent de vârsta pe care o avem, e să ne uităm cu atenție la cerințele jobului pentru care aplicăm. De acolo ne putem da seama, dacă se potrivește (și) cu vârsta noastră.

Pentru că suntem diferiți, dar întotdeauna ar trebui să aducem „plus valoare” să fim „altfel”, să putem mișca lucrurile în urma noastră. Și, atunci, nimeni nu se mai uită la vârstă ca la un motiv în plus de respingere, ci o vede ca pe un motiv de acceptare. Sau așa ar trebui să o facă”, scrie Aida Chivu.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie