5 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Carmen Nuță: Cât de importantă este sinceritatea atât față de tine cât și în relația de cuplu?

Poate că de multe ori în relațiile tale de cuplu, nu te-ai gândit cât de importantă este sinceritatea atât față de tine, cât și față de celălalt/cealaltă. Însă, în momentul în care te decizi să începi o relație de cuplu, e bine să faci o evaluare a propriei persoane și mă refer aici la sinceritatea sau nesinceritatea pe care o ai față de tine. Vrei să știi cum îți poți da seama de acest lucru?

Ei bine, dă-mi voie să-ți spun că în foarte multe cazuri, am întâlnit în ședințele de consiliere persoane care se păcăleau, fără să conștientizeze că sunt într-un anumit fel sau că fac unele lucruri pe care și le doresc, însă după o discuție mai profundă, au reușit să conștientizeze că ceea ce spuneau în cuvinte, nu se regăsea și în fapte.

De exemplu, dacă ești o persoană care are ceva kilograme în plus și găsești diferite pretexte pentru care nu îți faci abonament la o sală sau nu renunți la a mai mânca dulciuri seara, dă-mi voie să-ți spun că: TE MINȚI!

Da, te minți că VEI merge la sală, că VEI mânca mai sănătos, că te VEI culca mai devreme, etc. Totul se întâmplă într-un viitor pe care nu-l poți controla, fără să-ți asumi responsabilitatea că acele lucruri se vor materializa. De câte ori ți-ai spus că vei face acele lucruri și nu s-au întâmplat? De câte ori le-ai amânat?

Observă faptul că exprimarea ta nu se referă la o asumare a responsabilității faptelor tale din prezent, ci nu faci decât să te amăgești că în viitor lucrurile se vor schimba așa cum îți dorești. Însă, dă-mi voie să te întreb: cum să se producă schimbarea dacă tu în prezent nu faci nimic diferit? Așa cum definea și Albert Einstein nebunia: „să faci aceleași lucruri, cu speranța că vei obține rezultate diferite!”

În momentul în care tu conștientizezi și înțelegi faptul că ți-ai creat o realitate falsă a cine ești tu și accepți realitatea (chiar dacă de cele mai multe ori nu este tocmai confortabil acest lucru), abia atunci vei putea începe să faci schimbările pe care ți le dorești de ani de zile.

Când vei observa că ceea ce spui se regăsește și în fapte, vei constata că în timp, va deveni un obicei ca tu să fii o persoană sinceră nu doar cu tine, ci și cu ceilalți, în special cu partenerul/a de cuplu. Din păcate, societatea nu ne-a ajutat să ne dezvoltăm acest obicei sănătos (această valoare), și am observat de multe ori, că în momentul în care am fost sinceră cu anumite persoane care se simțeau confortabil cu minciuna în care trăiau, acestea erau deranjate de adevărul pe care l-am spus.

Vreau să știi că, mi-am asumat faptul că poate persoana respectivă va lua distanță față de mine (dacă ea alege să trăiască în continuare în minciună), întrucât eu îmi doresc să fiu înconjurată de persoane cu aceleași valori ca și mine. Am înțeles că, nu mă ajută să fac compromisuri în acest sens, pentru că mi-aș face mie un defavor.

Ține minte că, în momentul în care tu ești o persoană sinceră care își dorește o relație de cuplu, vei atrage o persoană care să fie sinceră cu tine, iar asta vă va scuti pe amândoi de certuri inutile care să vă dea bătaie de cap.

Alege să fii sincer/ă cu tine în primul rând, astfel încât să poți atrage persoana potrivită pentru tine, care să îți prețuiască unicitatea și frumusețea sufletului tău.

Te îmbrățișez cu drag,

Carmen Nuță – Relationship Coach

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.