4.2 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Carmen Nuță: Este normal să arăți ceea ce simți

Ți s-a întâmplat de multe ori să ai anumite emoții pe care să nu știi cum să le controlezi? Hai să facem puțină lumină în această privință.

Atât eu cât și mulți dintre clienții cu care lucrez venim din familii în care acum 20 – 40 de ani sau mai mult, oamenii nu au știut și nu au conștientizat impactul pe care îl are suprimarea sentimentelor.

Ce-i drept, nici informațiile pe care noi le avem astăzi nu erau la îndemâna lor, iar ei au făcut ce au crezut că e mai bine cu ce au știut. Vestea bună este că poți face tu mai bine acum, pentru tine și copiii tăi.

De exemplu, îmi amintesc cum în copilărie, mama nu îmi permitea să îmi arăt supărarea și mâhnirea, moment în care mă simțeam neînțeleasă. Reprimându-mi acele emoții, mai târziu m-au impactat într-un mod neplăcut.

Astăzi înțelegem cât este de important este să ne dăm voie să experimentăm aceste stări de fericire, melancolie, supărare, mâhnire, furie, etc. Este o parte naturală a ființei umane de a manifesta emoțiile și stările prin care trecem.

Însă, asta nu înseamnă că dacă simțim furie sau tristețe, este bine să rămânem zile sau săptămâni în șir în acele stări. Sfatul meu este, ca în momentele în care ai aceste emoții negative, primul pas este să le conștientizezi și să găsești cauza care a provocat declanșarea lor. Dacă întâmpini dificultăți, îți poate fi de mare ajutor o discuție cu un coach, terapeut, psiholog etc.

În majoritatea cazurilor, suprimarea emoțiilor negative pe termen lung duce la apariția multor boli. Cu fiecare emoție negativă reprimată, aduni în corpul tău o picătură de “otravă” care se alătură stresului și altor probleme deja existente, contribuind la scăderea sistemului tău imunitar.

Dacă ești o persoană care experimentează în mod constant stări precum fericirea, liniștea, bucuria, iubirea, compasiunea, iertarea etc., te felicit! Îți doresc să păstrezi aceste stări cât mai mult în mintea și inima ta.

Fă-ți un hobby și ieși în natură cât mai des! pe parte spirituală, practică meditația sau rugăciunea, toate acestea contribuie la crearea unui echilibru mental și emoțional, dându-ți o poftă de viață fantastică.

Te îmbrățișez cu drag,

Carmen Nuță – Relationship Coach

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.