33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Căutați altă temă!

Văd că se încinge licitația cu cine dă mai mult pentru diasporezi. Calmați-vă, nebunilor! Sunt circa trei milioane de români ocupați în economiile altor țări. Chiar presupunând că onor patronii ar crește salariile la un nivel decent, unde se angajează? Credeți în cioaca aia cu mormanul de locuri de muncă libere? Zău?

Economia României ar trebui să creeze minim 1,5 milioane de locuri de muncă, dacă se întorc măcar jumătate din cei din emigrația economică. Unde le creează? Cine le creează? Cu ce costuri? În cât timp? Apropo de costuri: la o investiție minimă de 30.000 de euro/loc de muncă, indiferent de domeniu, investițiile totale s-ar ridica la vreo 45 de miliarde de euro. Dar vor fi necesare și alte investiții: școli, spitale, infrastructură de transport. Personal: medici, asistente, profesori, funcționari publici, servicii publice. Cine investește? Statul? De unde? Privații? De ce? Când au investit, și în ce?

Deci nu, băbăieți! Căutați altă temă. Asta e moartă din start!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie