14.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

CCIB: Conferința FOCUS BUCUREŞTI – dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară”, eveniment marca CCIB, la a patra ediție

București, 8iunie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferința FOCUS BUCUREŞTI – dezvoltare urbană,

digitalizare, economie circulară”, eveniment marca CCIB, la a patra ediție

Camera de ComerţşiIndustrie a MunicipiuluiBucureşti (CCIB) a organizat, înAula Carol I din sediulsăuistoric, cea de a patraediţie a conferinţei „FOCUS BUCUREŞTI – dezvoltareurbană, digitalizare, economiecirculară”. Evenimentul a reunitreprezentanțiaicomunității de afaceri a Capitalei, oficiali din administrațiacentralășilocală, specialiști de top din diverse domenii, reprezentanțiaisocietățiicivile, cu scopul de a discutadeschisdespreproblemeleCapitalei, darmai ales despresoluțiiviabileși constructive a căroraplicaresăconducă la dezvoltareapebazesănătoase a Bucureștiului.

„TransformareaCapitaleiîntr-o metropolămodernă, verde, atractivă pentru turismșiafacerieste o muncă de echipă: mediu public – mediuprivat. Înceeace ne privește,venimînacestparteneriatcu instrumentelespecificeuneicamere de comerţsolide. De pildă, datorităsistemului complex de relațiiconstruit de-a lungultimpului, atâtpe plan intern, câtșiinternațional, avemcapacitatea de a neimplicaîntransferul de bunepracticișiînimplementareaunorproiecte care s-au bucurat de succesînaltecapitaleeuropene”, a declaratîndeschidere, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa.

Spreexemplificare, președinteleCamereibucureștene a prezentatproiectul „Shopping street program”, axatpefolosireatehnologieișipe un parteneriatîntreadministrațiapublică, antreprenorișilocuitori, prin care se asigură o dezvoltareholistică a orașului, pepatru axe: rețea de afaceri smart, cooperareîncomerțșiservicii, conectivitateșieducație. Datorităapartenenței CCIB la FederațiaCamerelor de ComerțDunărene, încalitate de membrufondator, organizațianoastră se poateimplicaînimplementareaînCapitală a acestui tip de proiect, dupămodeleutilizate la VienasauBudapesta.

În prima parte a conferinţei, dedicatădezvoltării urbane șieconomieicirculare, participanții au avutposibilitatea de a se întâlniîntr-un cadrustructurat cu: Toni Greblă,prefectulCapitalei, StelianBujduveanu, viceprimar general al Capitalei, Aurelian Păduraru, comisar general al GărziiNaționale de Mediu, ȘtefanIoniță, director executiv al CNAIR – CESTRIN, Dan Nicula, director general al Agenției de DezvoltareRegionalăBucureștiIlfov, Claudiu Octavian Ceti, consilier alprimaruluisectorului 5 și cu directorul adjunct al TIAB SA, Corneliu Samoilă.

Încadrulacestui prim panel a fostsubliniatănecesitateaelaborăriiuneistrategiicoerentevizânddezvoltareaurbană a Capitalei. În context, prefectulCapitalei a punctatimportanța: clarificăriisituațieijuridice aterenuriloraflateînlitigiu, aprobăriiPlanului Urbanistic General (PUG) și a PlanurilorUrbanisticeZonale (PUZ) rezultateînurmauneicolaborărirealeîntreautoritățile locale, centraleșimediul de afacerișiținândseama de interconectareaputernică a Capitalei cu județulIlfov. „Autoritățilepublicetrebuiesătratezeoamenii de afaceri ca fiindparteneriilor”, a accentuatprefectulCapitalei, Toni Greblă.

Înplus, înopiniaviceprimarului general StelianBujduveanu, se impune o discuțiedeschisădesprereformaadministrativă a Capitalei, care săaibă ca finalitatereducereabirocrației, simplificareaprocedurilorșicentrareapeinteresulcetățeanului. De asemenea, potrivitluiStelianBujduveanu, înperioadaurmătoare se vorscoate la licitațiepublică circa 600 de spații din portofoliulAdministrațieiFonduluiImobiliarșivor fi date înadministrareprivatăterenurilenefolosite.

Înceeacepriveștedezideratul de a avea un Bucureștiverde, comisarul general al GărziiNaționale de Mediu a apreciatcăîntr-o primăetapăestenevoie de conștientizareacontribuabilului, fie el persoanăfizicăsaujuridică, iarîntr-o a douaetapă se impunesancționareadrastică a încălcăriilegii. În context, a punctatcăînCapitalăexistăproblemeserioaseînceeacepriveștedeșeurileșipoluareaaerului.

Înfinalulprimeipărți a evenimentului, Dan Nicula, director general al ADRBI, a făcut o prezentareextinsă a principalelor axe de finanțate din ProgramulOperațional Regional, cu accent pe: digitalizare, mediu, mobilitate, regenerareurbană.

În a doua parte a evenimentului, dedicatădigitalizăriișitransformăriidigitale a Capitaleiparticipanţii au avutoportunitatea de a se întâlni cu: Ramona Porumb, viceprimar, Primăriasectorului 1; Paul Moldovan, administrator public, Primăriasectorului 6; Mihai Iulian Anghel, director general al DirecțieiMobilitateUrbană, PrimăriaSectorului 4; Corina Neacșu, manager proiect, și Costin Băcilă, Business Development Manager, Maguay; Cosmin Coșereață, Managing Partner @Blinkee City Romania. Încadrulacestui panel s-a discutatpelargdespreprioritățileadministrațieipubliceînceeacepriveștedigitalizareaserviciiloroferitecontribuabililor, soluțiișioportunități pentru ca Bucureștiulsădevină o Capitală smart, aplicații smart cu impact major asupracomunității.

Evenimentul a constituit un excelentprilej pentru participanți de a-șiprezentaproblemele, de a identificasoluții la acestea, de a interacționa cu vorbitoriiprezenți la conferință, darși de a inițianoicolaborăriînafaceri.

Biroul de Presă al CCIB

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie