17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Ce cautam in fata simbolurilor facile?

Macron, cu efigia lui napoleoniana la avatar, arunca (i-l arunca echipa de digital) un steag pe facebook, simply as that, no message, nothing. 10000 de like-uri, 1300 de comentarii, sa spunem ca jumate sunt aduse de masina de comunicare, whatever, raman jumate.

Si abia acum, din afara explicatiilor savante, trebuie sa-ti pui problema ce cautam in fata simbolurilor facile, previzibile, a caror simpla afisare (sau neafisare) iti face impresia ca sugereaza conexiuni si profunzimi de toate gradele, doctrinare, cognitive, emotionale and so on. Un automatism gol, un trick identic cu promisiunea luminitei rosii pentru o pisica cu o inteligenta medie undeva la nivelul unui copil de 6 luni. Ce trigger mai poate starni politicianul dar nu numai, oricare ar fi el, aici e doar un exemplu, unei fiinte omenesti suficient de evoluate incat sa se poata lega singura la sireturi?

Ce dracu facem de fapt?

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie