33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Ce contează culoarea pisicii, câtă vreme blănoasa prinde șoareci?

În indiferența totală a unei prese, și clase politice, românești, ale căror priorități și agende doar Ăl de Sus le poate ști, în Germania s-a petrecut ieri, în landul Thuringia, o premieră. Cu 30% din totalul voturilor exprimate, Die Linke, partid de stânga clasic, pe bune, și rău de gură, nu mămăligă, precum pisoii noștri neînțărcați, a câștigat în premieră un scrutin la nivel de land în Germania reunificată. A fost urmat de AfD, care a luat fața CDU. SPD trebuie căutat cu lupa.

Ce ne spun nouă aceste rezultate, dacă le citim în contextul evoluțiilor din Italia(unde stânga a pierdut, după mai bine de cinci decenii, regiunea Umbria, în favoarea lui Salvini), dar și din Spania, Ungaria, Polonia?

Centrul politic, până la urmă o ficțiune, și-a pierdut rațiunea de a fi, noile generații de votanți s-au radicalizat, drept pentru care partidele se radicalizează și ele, și se deplasează spre extreme.

Există un numitor comun al acestor partide, de stânga și de dreapta? Da! Abandonarea prostiilor ”progresiste” și resetarea agendei publice, pe care pun în primul rând socialul. Să fim serioși! Partidul la guvernare din Polonia este mai social decât social-democrații locali, dar și europeni! Și, în buna tradiție chineză, ce contează culoarea pisicii, câtă vreme blănoasa prinde șoareci?

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie