17.6 C
București
luni, mai 27, 2024

Cel mai tragic este ca niciunul dintre noi nu a atins vreodata, nu a visat si nici nu realizeaza ca traim cele mai prospere vremuri posibile.

Cel mai tragic este ca niciunul dintre noi nu a atins vreodata, nu a visat si nici nu realizeaza ca traim cele mai prospere vremuri posibile. Paradoxal sau nu, omenirea este intr-un varf al bunastarii inimaginabil acum 20 de ani, ca sa nu ma refer la acum 40.

Tot paradoxal, curba abrupta in sus a prosperitatii ultimilor ani este egalata doar de curba abrupta a nemultumirii care urmeaza exact acelasi traseu. Avem mai mult ca niciodata si totusi ne lipsesc mai multe ca niciodata. Evident ca asta este o propozitie cu multe nuante. Si cu multe explicatii. Genul „da, dar…”. Evident ca se putea si mai bine. Dar nu despre potential este vorba ci despre fotografia momentului. Iar fotografia va distruge orice teorie consrvatoare a unui trecut mitic in care totul era mai bine. Nu era mai bine. Doar nevoile noastre erau altele.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie