3.8 C
București
duminică, decembrie 1, 2024

Chopin&Champagne‎ în Chopin&Champagne #2: Ioana Ionescu & Iulia Ghindă

Salonul muzical Chopin&Champagne, o inițiativă a pianistei Mădălina Pașol, s-a născut în 2004, la Berlin, din dorința de a apropia muzica clasică de public și invers. Chopin&Champagne vă invită lunar la concerte de muzică clasică alături de nume importante ale scenei muzicale românești.

–––––––-
PROGRAM

George Enescu (1881-1955)

• Sonata nr.3 op. 25 în la minor pentru pian şi vioară, „în caracter popular românesc”
• Sonata ”Torso” în la minor pentru vioară și pian

Ioana Ionescu – pian
Iulia Ghindă – vioară
–––––––-

Suport recomandat: 35 RON/persoană
Accesul se face strict pe baza rezervării dumneavoastră.

Duo-ul alcătuit din Iulia Ghindă – vioară și Ioana Ionescu – pian, a obţinut în cadrul Concursului „Mihail Jora” (2015) Premiul I şi premiu special oferit de Fundaţia ACCUMM, pentru cea mai bună interpretare a unei piese românesti, Sonata a treia „în caracter popular românesc” pentru pian şi vioară de George Enescu.

Ioana Ionescu a început studiul pianului la vârsta de șapte ani la Liceul de Artă din Slobozia, iar din clasa a şaptea a continuat studiile muzicale la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, la clasa prof. Marcela Nistor. Între anii 2006-2010 a urmat programul de licenţă din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, iar în 2013 a obținut diploma de master Interpretare Pianistică la Hogeschool voor de Kunsten Codarts din Rotterdam. În anul 2009 a beneficiat de o bursă Erasmus la Hochschule fuer Musik, Theater und Medien Hannover, la clasa profesor Beatrice Berthold. A participat la cursurile de măiestrie ale unor profesori faimoşi: Henri Sigfridsson, Gabriel Amiraş, Bujor Prelipcean, Jan Jirecek von Armin, Jean Bernard Pommier, Bart van Oort etc.

Iulia Ghindă a urmat cursurile Liceului de Muzică „George Enescu”, la clasa prof. Carmen Runceanu, apoi cele ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (licenţă şi master) la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru. Este laureată a peste 15 concursuri de interpretare naţionale şi internaţionale şi a susţinut recitaluri şi concerte în ţară şi străinătate: Bucureşti, Ploieşti, Sibiu, Mossingen (Germania) şi Wroclaw (Polonia).

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie