20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Chopin&Champagne #3: Beethoven – Immortal beloved

Salonul muzical Chopin&Champagne, o inițiativă a pianistei Mădălina Pașol, s-a născut în 2004, la Berlin, din dorința de a apropia muzica clasică de public și invers. Ajuns la București, Chopin&Champagne vă invită lunar la concerte de muzică clasică alături de nume importante ale scenei muzicale românești.

–––––––-
PROGRAM

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

• Sonata nr. 8, op. 13 „Patetica” (partea I)
• Sonata nr. 21, op. 53 ”Waldstein” (partea a III-a)
• Sonata nr. 32, op. 111 în Do minor (partea a II-a)
• Sonata nr. 14, op. 27 „Sonata lunii”

Mădălina Pașol – pian
–––––––-

Suport recomandat: 50 RON/persoană

Accesul se face strict pe baza rezervării dumneavoastră: https://forms.gle/5aZmUwwzarZpPJSFA

Mădălina Pașol a concertat ca solistă sau în formații camerale împreună cu soliști și artiști de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann în Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg și Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universității de Arte din Berlin. În Romania, a urcat pe scenă alături de Filarmonica din Arad, Filarmonica Banatul Timișoara, Constanța, Ploiești, Filarmonica Oltenia Craiova, Târgu-Mureș, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române împreună cu dirijorii Cristian Brâncuși, Ludovic Bacs, Paul Popescu, Iosif Conta, Robert Houlihan, Jin Wang.

Pianista a înregistrat și filmat, printre altele, pentru Radio și Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualități, Radio România Cultural.

Anul 2017 a marcat apariția Mădălinei Pașol alături de Orchestra Națională Radio la Festivalul Internațional „George Enescu”, interpretând un concert de Mozart, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea. Între 2018-2019, susține un turneu de omagiere a pianistului Dinu Lipatti în România și Europa.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie