24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Chopin&Champagne #6: Recital de pian la 4 mâini

Salonul muzical Chopin&Champagne, o inițiativă a pianistei Mădălina Pașol, s-a născut în 2004, la Berlin, din dorința de a apropia muzica clasică de public și invers. Chopin&Champagne vă invită lunar la concerte de muzică clasică alături de nume importante ale scenei muzicale românești.

–––––––-
PROGRAM

Franz Schubert (1797-1828)
Fantezia pentru pian în Fa minor, D.940

Maurice Ravel (1875-1937)
Suita „Ma mère l’Oye”

Johannes Brahms (1833-1897)
16 valsuri, op. 39

Mădălina Pașol & Iulian Ochescu – pian
–––––––-
Suport recomandat: 50 RON/persoană
Accesul se face strict pe baza rezervării dumneavoastră.

Mădălina Paşol: „Între prima şi ultima notă a unei piese mi se pare că trec ani datorită multiplelor stări emoţionale în care mă regăsesc, dar la ultima notă totul s-a petrecut într-o miime secundă, indiferent de lungimea piesei. Pentru mine muzica este întruchiparea zborului cosmic, al divinitaţii, al iubirii până la epuizare, al efortului supraomenesc de concentrare şi a bucuriei nelimitate”.

Născută la București, după finalizarea studiilor liceale, primește o bursă la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale si internaționale, dintre care amintim Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München și Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.

Între 2017-2018, susține un turneu omagial al ultimului recital Dinu Lipatti în Europa și în 2019 lansează Concursul international „Valori Pianistice”, în colaborare cu Ambasada Elveției.
Susține masterclassuri și jurizează concursuri internaționale din Asia și Europa.

Pianistul Iulian Ochescu s-a născut în anul 1993 într-o familie de muzicieni. A început studiul pianului la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, absolvind la clasa prof. Gabriela Enășescu. În prezent este student al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. univ. dr. Dana Borșan.

Este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting: premiul I, premiul „J.S.Bach” și Marele Premiu la concursul internațional Millenium Piano, premiul I la concursul internațional Pro Piano-Romania, premiul al II-lea la Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria, premiul al III-lea la San Sebastian City International Piano Competition, premiul al III-lea la concursul Drumul spre celebritate, premiul I la concursul internațional Lira de aur, premiul I la concursul internațional George Georgescu, premiul I la concursul internațional Tudor Dumitrescu, Marele Premiu la concursul național Victor Giuleanu, premiul al II-lea la concursul internațional de Duo Suzana Szörenyi, alaturi de pianistul Daniel Dascălu și premiul al II-lea la International Chamber Music Competition Plovdiv alături de Ludens Piano Trio.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie