20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Citroen AMI este o chestie extrem de interesantă, o bună soluție de mobilitate în oraș.

Salonul Auto de la Geneva a fost anulat, cum v-am spus deja. Păcat, acolo ar fi trebuit să-și prezinte și Dacia viitoarea mașină electrică. De ce revin cu urâțenia de mai jos, Citroen AMI? Pentru că, de fapt, este o chestie extrem de interesantă, și pentru mine, cel puțin, ar fi o bună soluție de mobilitate în oraș.

Francezii au o bizarerie, prezentă și pe la noi o vreme: mașini pentru care nu este nevoie de permis. Am, nu asta e problema. Este gândită pentru asta: putere limitată, conducere facilă. De obicei prețurile sunt uriașe, raportate la dimensiuni și la ce știe să facă. Asta, nu. Electrică, cu autonomie limitată, doar două locuri, costă doar vreo 6500 de euro. Dar are toate dotările, și poate fi folosită, practic, pe orice vreme. Și cred că nici nu are nevoie de stații speciale de încărcare.

Sincer, pentru nevoile mede ar fi ideală. Poate nu ar strica să avem în vedere și aceste soluții, pentru anumite categorii de vârstă. Pentru că, dacă vreau să fac drumuri mai lungi, există trenul. Bun, rău, cum e el, există. Chiar sunt interesat de bâzdâganie. O fi ea moartea pasiunii, dar e funcțională, și practică.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie