5 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Claudiu Lucaci: FIII DEGENERAȚI AI PATRIEI

“Sunt fiu de taran. Sunt muncitor. Apartin deci in mod organic celor doua clase de baza ale societatii noastre socialiste. Am devenit intelectual intelegand ca nu poti fi comunist adevarat, nu poti indeplini in bune conditii sarcini de raspundere fara a invata, fara a studia, fara a cunoaste tot ce a produs mai de pret omenirea in domeniul stiintei si culturii, al cunoasterii, si in primul rand, fara a ti insusi conceptia revolutionara a proletariatului, materialismul dialectic si istoric, marxism-leninismul”. Nicolae Ceausescu, la acordarea titlului de doctor honoris causa al Universitatii Bucuresti, in ziua implinirii a 55 de ani de viata.

Se fac 5 decenii de cand tanarul conducator al Romaniei comuniste era apreciat pentru independenta sa fata de Uniunea Sovietica. Presedinti americani, francezi, capete incoronate si inamici ai rusilor, precum China comunista, il primeau in vizite grandioase.

Romanii erau fascinati de analfabetul numarul unu al tarii care citea din hartii pentru a nu se da de gol. Masinile straine, filmele, bunurile de consum capitaliste ori sustinerea unor conduceri disidente, asa cum a fost guvernul ceh din 1968, le-au adromit simturile milioanelor de romani.

Liderul lor nu prezenta simptomele, ulterior evidente, ale unui om bolnav de grandomanie. Mirajul unei societati libere i-a cucerit pana si pe academicieni, artisti sau alte elite profesionale.

Dar mentinerea la putere si controlul intregii societati l-a transformat intr un animal de prada. Si-a inlaturat apropiatii care-i faceau concurenta sau il contraziceau. S-a inconjurat de lingai si impostori. A supus populatia la abuzuri si nedreptati sub privirea complice a milioane de slugi sau prefacuti. Nomenclatura de partid i-a securizat conducerea discretionara. O oligarhie de fier s-a instaurat pana in ultimul colt de tara, in toate functiile si posturile privilegiate.

Cu acest sistem nedemocratic, imbibat de ura si duplicitate, ne-am luptat in decembrie 1989. Romania a scapat de un dictator prin violente, distrugeri si peste 1000 de morti. Momentul rupturii l-am denumit Revolutia din decembrie. Ani de zile victimele si urmasii lor au cerut statului sa faca lumina in acele evenimente tulburi. Un dosar penal cu cativa suspecti printre care si liderul Revolutiei a ajuns dupa aproape 3 decenii in instantele de judecata.

De doua ori a fost respins rechizitoriul pe motiv ca este nelegal. Numerosii procurorii militari care l-au instrumentat in aceasta lunga perioada de asteptare (altfel fara prea multa activitate) isi vad linistiti de viata lor, chiar daca ei poarta raspunderea pentru sperantele inselate ale multor oameni.

Adevarul (macar cel judiciar) ramane ingropat. Fiindca statul roman nu-si doreste sa dezgroape mortii si sa faca reconstituirea acelor evenimente traumatizante. E suficient ca i-am inchis gura dictatorului.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.