35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Control strict în logistică prin ajutorul cititoarelor pentru coduri de bare

Numărul mare și frecvența comenzilor plasate pe Internet, împreună cu multitudinea de produse disponibile de la retaileri, fac ca citirea codurilor de bare să fie mai importantă ca niciodată în logistică. În acest sens, este esențial ca centrele de distribuție să dezvolte noi aplicații pentru a îmbunătăți acest proces.

Piața cititoarelor de coduri de bare este împărțită în trei segmente. La nivel de bază, un amestec de camere convenționale de imagini și scanere laser citesc coduri pe obiecte staționare sau cu mișcare lentă. Cea mai înaltă gamă constă în sisteme de citire bazate pe imagini care utilizează camere liniare și care gestionează aplicații de mare viteză pentru citirea codurilor de bare din mai multe părți simultan. Al treilea nivel se află între aceste două extreme, găzduind o varietate de aplicații care se bazează în prezent pe o generație din ce în ce mai complexă de scanere laser.

Centrele de distribuție necesită un control meticulos al stocului lor, inclusiv gestionarea detaliată a achizițiilor, expedierilor și stocurilor. Sistemele laser prezintă viteze mari de citire pe codurile de bare imprimate de înaltă calitate atunci când etichetele sunt nedeteriorate, dar au dificultăți mari de citire a codurilor în condiții neprielnice. Pe de altă parte, cititoarele bazate pe imagini pot oferi viteze de citire îmbunătățite, deși costul și complexitatea lor au limitat utilizarea lor în centrele de distribuție de mare volum… până acum.

Astăzi, o nouă generație de scanere bazate pe imagini este gata să revoluționeze piața, oferind o viteză suficientă la un preț egal sau mai mic față de alternativele laser. Un scaner laser este capabil să citească un cod de bare măsurând dimensiunea modulelor imprimate folosind lumina care este reflectată de codul însuși. Unul dintre cele mai convingătoare avantaje ale acestei metode este simplitatea ei. Popularitatea sa provine din ușurința sa de configurare, conexiune și precizie, precum și din citirea codurilor suficient de rapidă pentru a se adapta la viteze mari. De asemenea, aceste sisteme ating o arie largă de explorare și aplicare la locul de muncă.

Din păcate, metoda laser în sine tinde să limiteze eficiența citirii (procentul de coduri pe care un scaner le citește corect). Calitatea codurilor de bare imprimate poate varia foarte mult în funcție de numărul de pachete manipulate, de tehnologia de imprimare, de geometria etichetei, de punctul de origine și de mulți alți factori. Un scaner laser nu poate citi codurile imprimate incorect. Unele scanere laser încearcă să rezolve această problemă prin unirea mai multor linii de scanare împreună pentru a reconstrui codul deteriorat. Această metodă funcționează bine în unele cazuri, dar nu și atunci când daunele sunt semnificative.

Un cod necitit necesită redirecționarea coletului către o stație manuală unde un operator direcționează coletul către destinație sau înlocuiește codul de bare defect, apoi retrimite pachetul pentru a trece prin sistemul de sortare. Această condiție de eroare crește costurile cu materialele și forța de muncă și reduce eficiența echipamentului de sortare deoarece pachetele sunt manipulate de mai multe ori. Această dublare a muncii înseamnă cheltuieli generale mai mari și marje pierdute. Pentru a aborda aceste limitări, industria logistică a proiectat etichete speciale care maximizează viteza de citire și echipamente optimizate special pentru a gestiona un număr mare de erori de citire.

Cu toate acestea, centrele de distribuție trebuie să gestioneze un număr tot mai mare de pachete, precum și originile și destinațiile acestora. Toate acestea cresc nevoia de eficiență mai mare și viteze de citire mai mari. Centrele de distribuție care au probleme cu erorile de citire a codurilor de bare pot utiliza cititoare coduri de bare bazate pe imagini cu captură de linie. Acești cititori captează o imagine de înaltă rezoluție a suprafeței unui pachet care conține cod linie cu linie pe măsură ce pachetul avansează, similar modului în care funcționează un scaner de documente. Această imagine este apoi analizată pentru a localiza și interpreta codul valid, indiferent de orientarea sau poziția acestuia pe ambalaj.

Sistemele de citire a codurilor de bare bazate pe imagini oferă mai multe avantaje față de scanerele laser. În primul rând, deoarece o imagine valorează cât o mie de linii de scanare laser, scanerele bazate pe imagini au mai multe informații despre codul de bare. Acest avantaj le permite să citească in mod corect codurile degradate de deteriorare, orientare defectuoasă sau distorsiuni.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie