19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Criza economica e niste matematica plus muuulta anxietate.

Criza din 2008 a venit ca traznetu’. Bang, a cazut Lehman Brothers si desi cu o zi inainte am fi putut jura dupa nume ca Lehman Brothers e doar o fabricuta de ciocolata si ca ce e atata valva, brusc, dupa, toata lumea a dat ochii peste cap ca vai, era previzibil. Era pe dracu. Nici acum nu pricepe nimeni nimic despre creditele subprime, d-apoi atunci. Chiar si la nivelul meu de scoala profesionala la seral pe economie a fost evident ca intetirea a fost mimetica. Adica desi poate n-ar fi fost afectate, cel putin nu imediat, companiile au gasit repede asta ca pretext sa reduca cheltuieli. Ca e mai bine asa, maica, sa fim siguri. Si uite asa a crescut valul, inzecit mai repede si mai extins. De fapt crizele economice sunt aproape suta la suta crize de confidence: mi s-a facut nitel fricuţă, ma reped sa vand/tai/dau afara.

Asta de acum e invers. Bat astia toba ca ce o sa vina de mi-a trecut dracu orice emotie. Digi cel putin a facut spumiţe roz la guriţa: „credeati ca o sa fie rea criza economica, cea mai mare din istorie, care va sa vina? Hold your horses, s-o vedeti p-aia alimentara de la noi, foametea din 47 o sa para un ospaţ desfranat.” Mi s-a acrit, am inceput sa casc plictisit deja. N-ar fi exclus cu cat insista sa devenim imuni. Sa fie genul „ei si, ia ca-mi bag , ma duc la mare! Ia, ce se poate intampla? Hai ca ies si la terasa, ma pe ei de 8 lei de-o cola, n-o sa ma salveze din foame dac-o fi sa fie”. Ia ca poate ne-am saturat de expertii sufletului astia pe economic care n-au prognozat niciodata nimic cand chiar ar fi fost cazul.

Criza economica e niste matematica plus muuulta anxietate. Si degeaba o combati cu catralioane de bani daca nu adaugi si niste rupere de ,,asa si”…

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie