24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Culmea capitalismului.

Culmea capitalismului: Boeing a trecut pe lista de opționale a avionului B 737 Max 8 două dispozitive de siguranță esențiale, și le facturează separat. Cele două avioane prăbușite nu le aveau. Ce nu ni se spune este dacă avioanele companiilor care le-au cumpărat cu opționale au avut, sau nu, incidente de genul celor care au dus la prăbușirea celor două. Ceva îmi spune că da, de vreme ce printre piloții și companiile care s-au plâns de avion este imposibil să nu fi avut și cele două opționale.

Numai ideea că vinzi un avion cu opționale în sisteme esențiale de pilotaj/stabilizare trebuie să te facă să-ți pui întrebări despre esența acestui sistem economic ce devine pe zi ce trece tot mai criminal. Nu poți acuza companiile că n-au cumpărat opționalele, dacă nu le spui și ce se poate întâmpla în lipsa lor. Când îți cumperi mașină poți alege între climatizare manuală și climatizare automată. În aviație așa ceva NU trebuie să se întâmple.

Boeing se afundă tot mai mult în mlaștina minciunilor și a aproximațiilor, a corupției, când este vorba despre relațiile cu autoritatea de reglementare, FAA, și a deciziilor luate doar pe criterii de maximizare a profitului. Și Dumnezeu știe ce o fi prin alte avioane, ale altor firme, prin automobilele împănate cu electronică, prin alte bazaconii sclipicioase, dar mereu mai periculoase…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie