19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Cum construim noi autostrăzi

Cum construim noi autostrăzi: ”Valoarea contractului pentru realizarea celor 13,17 km ai Secțiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești este de aproape 613 milioane lei fără TVA. Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și trei ani pentru execuție.”

Chinezii au construit nebunia aia de pod în mare în cinci ani. Nouă ne trebuie un an pentru a proiecta 13 kilometri de autostradă. Un an!

Ce nu înțeleg eu este felul în care se formează prețul ÎNAINTE de a avea proiectul. Am făcut ceva lucruri în viața mea de inginer. Până nu termini proiectul, până nu ai pregătirea de fabricație(și asta costă: scule, dispozitive, gabarite de montaj, standuri de teste, etc), știi consumul de materiale, fie și aproximativ, cum știi prețul, fie el și la fel de aproximativ? Cum, că eu nu înțeleg?

Și cine lucrează la autostrada asta? Niște melci cu handicap locomotor, de nu pot construi decât vreo 4 kilometri pe an?

Ce să mai zici? Te duci și-ți dai palme în oglindă, înjurând cruda soartă…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie