De ce o mașină electrică este ”nouă tehnologie”, prin urmare trebuie să coste o basculantă de bani? Ce e ”nouă tehnologie” în ea? Primul automobile electric e de prin 1890, vara. I-au trebuit 130 de ani ”tehnologiei”, pentru a se maturiza? Ce nu știm să facem? Motoare electrice? Sisteme de comandă? Baterii? Și atunci? A, vai, am uitat: pilotul automat, ăla care te poate ucide când îți este somnul mai drag! Putem trăi fără!
Aș zice că, mai degrabă, pilele de combustie ar fi ”nouă tehnologie”. Doar că nici acum n-am rezolvat cu adevărat problema stocării hidrogenului. De fapt, a materialelor care să reziste în zona temperaturilor foarte joase. Dacă pe o rachetă cu combustibili lichizi un rezervor are o durată de viață de maxim o jumătate de oră, rezervorul unui automobil trebuie să reziste măcar zece ani! Nu este cazul! Deci pilele de combustie vor fi rezervate tot unor zone bizare ale tehnicii militare, în special, unde durata de viață nu prea contează.
Revin: deci cum e cu prețul ”noilor tehnologii”?
de Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.