38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Cum s-a transformat checkoutu de la Auchan in dezbatere ideologica

Deci cum s-a transformat checkoutu de la Auchan in dezbatere ideologica, uuuu, tare! In coltul din stanga avem critica marxista a capitalismului, n-o zic deloc peiorativ, dar e aplicata asa de matematic, soulless, ca scartaie ca dracu. Sa aiba si saracul cei 400 de euro net intreband daca doriti si punga nu e deloc o pozitie naturală si contemporana a stangii, e Dickens si dat foc la țesatorie kind of critic. Care a avut sens la vremea ei, nu mai are acum. Oricum tesatoria a invins, o sa invinga si checkout-ul, zic sa purtam batalii cu sanse, nu asa ceva. Ideea ca un job robotizabil trebuie  facut de oameni e un anacronism din care lipseste exact portiunea cu demnitatea umana a muncii, hai sa ramanem progresisti. Hai sa vorbim despre redistribuirea profitului in mecanici sociale, despre orientare profesionala, despre institutii si reglementari, despre venitul universal si despre vocatii, anyway, nu despre cum o sa pastram joburi in vitrina tragand de timp..

I’m sorry si pentru copywriterii de la reclamele pentru detergent, si pentru graficienii de leafleturi, si pentru financiarii si contabilii actuali, toti urmeaza pe făraș, discursul stangii trebuie sa regandeasca echilibrele unei noi societati, nu s-o congeleze pe cea veche.

Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie