33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

”dă-mi, bă, lupa, că nu-l văd!”

Și încă ceva despre ”Pilonul II”. Valoarea punctului de pensie, în Pilonul I, este legată de niște parametri. El crește, se fac niște corecții cu inflația, se raportează la salariul mediu, parcă. La Pilonul II creșterea se leagă de ”randament”, randamentul investiției, vezi bine. După ce scazi cheltuielile de administrare, rămâne că randamentul variază între ciuciu și ”dă-mi, bă, lupa, că nu-l văd!”

Dacă acela care acum cotizează și la Pilonul II ar cotiza doar la Pilonul I, ar ieși în net avantaj. Mai ales că, la dracu, nu vom rămâne veșnic cu salariile astea de rahat! Dar e mai ușor să cumperi câțiva politicieni ticăloși și câțiva jurnaliști corupți, care să urle ”Ciuma Roșie vrea naționalizarea Pilonului II!” Bă, e ”naționalizat” de la mama lui, câtă vreme sunt cotă parte din contribuția la sistemul public de pensii. Dar românul parcă bea doar ceai din ciuperci ideologice de dreapta!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie