19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Dacă faci o autostradă, nu schimbi zona aia prin care trece?

Poate sunt eu cam prost de felul meu, dar, dacă faci o autostradă, nu schimbi zona aia prin care trece? Ce înseamnă acord de mediu, în cazul ăsta? Știi ce schimbări va induce, și zici că-i bine? Asfaltul ăla nu se încălzește, nu radiază căldură? Nu întrerupe continuitatea unui areal? Nu faci epuizmente, parcă așa le zice, când pânza freatică te deranjează? Nu faci tot felul de amenajări de protecție? Singura problemă de mediu este doar ursul, care nu mai poate traversa de colo-colo? Restul nu contează? Zgomotul? Noxele? Impactul substanțelor de întreținere asupra mediului? Cum calculezi toate astea? Cu ce modele?

Dar, cum spuneam, poate sunt eu prost, și văd în ”condițiile de mediu” un soi de instrument de control, ceva de genul ”nu cumpărăm carne din America, pentru că e cu hormoni!” sau ”nu cumpărăm ficat de gâscă din Franța, că onor gâsca este torturată!” Asta e: mergem înainte! Că tot înainte era mai bine. Sau așa ceva…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie