22 C
București
duminică, mai 19, 2024

De ce evoluam asa greu?

De ce evoluam asa greu? Este o intrebare pe care mi-am pus-o si cautand, raspunsurile au venit:

-cand vrem sa spunem unele lucruri apare teama ca vom fi refuzati si ca parerile noastre nu vor fi ascultate
-sunt situatii cand parca nu facem parte din lumea asta, parca am vrea sa fim altfel mai deschisi, mai prietenosi, mai sociabili
-unele bariere ni le punem singuri. in anumite cazuri ele se numesc si bariere destepte …pardon, telefoane destepte ele ne tin pe loc din a ne bucura de lucrurile si persoanele din jurul nostru
-nu ne punem suficient de des intrebarea: „ce ne opreste sa-i facem pe ceilalti sa zambeasca?” dar poate ca nici noi nu zambim suficient?

Am plecat intr-o calatorie in care am pus lupa pe aceste raspunsuri si am observat cum rezistenta la NU mi-a crescut, cum fricile sunt doar niste soft-uri neactualizate, cum pot muta privirea de jos, din telefon, catre in fata, spre ceilalti. Dar cel mai important am observat ce frumos este sa ma bucur de cine sunt si sa fac asta impreuna cu altii, care la fel ca si mine, poate nu zambesc suficient.

Calatoria asta mi-a adus:
– mai mult control al emotiilor cand primesc un refuz;
– mai multa implicare in conversatii; sunt prezent, ascult si daca este cazul, ofer sugestii;
– bucuria de a ii face pe altii sa zambeasca oferind lucruri materiale si non-materiale;
– mai multa energie in a termina ce am inceput;
– iesire din starea de confort;
– constientizarea faptului ca pot sa fac lucruri pe care nu mi-am imaginat ca le pot face.

Mai tineti minte cum faceam cand eram in parcul de distractii si suna gongul de oprire? MAI VREAU ODATA! Exact asta a fost si reactia mea la sfarsitul acestei calatorii pentru ca vreau sa trec la urmatorul nivel, sa stiu mai mult despre mine iar orice provocare pe care o accept stiu ca ma va ajuta sa ma descopar si in acelasi timp m-am gandit CUM pot sa dau asta si altora?

CUM-ul a devenit un program de dezvoltare personala online ce se desfasoara pe Whatsapp, dureaza 5 saptamani, in fiecare saptamana avem cate o provocare si trei moduri, la alegere (de la suprafata spre profunzime), de a o rezolva.

Daca ai citit pana aici inseamna ca si tu meriti o astfel de calatorie! Te invit sa-mi dai un mesaj in privat si-ti voi da detaliile suplimentare. Incepem pe 5 mai.

Dezvoltarea personala, privita cu smerenie, este un proces permanent de a invata si de a te slefui!

Ce spui? Accepti PROVOCAREA sa-ti descoperi VALOAREA?

de Sergiu Costea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie