20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

De sus pana jos suntem chiar ultimii…

Stii de ce m-a spart poza asta? Nu e comemorarea vreunui atentat, nu e din vreo capitala europeana mare si cosmopolita care deplange vieti smulse de terorism dar are legatura directa cu pierderea.

Este din Skopje si e despre cei plecati la munca in strainatate, oamenii aduc incaltamintea celor la fel de smulsi de langa ei intr-un mesaj despre adevarata moarte a estului Europei, e despre subdezvoltarea care luat mult mai multe vieti din mijlocul parintilor, copiilor si comunitatilor decat terorismul si razboaiele, care a disrus structural familiile pe care urangutanii sectari ai fanatismului religios sau politic se bat cu pumnii-n piept ca o apara. E despre cultura civica a unui popor mic si – credeam noi – inapoiat dar care-si stie problemele reale si nu ezita sa si le expuna. E despre o societate care nu pleaca pe fenta inchizand ochii la dramele uriase si concrete produse de politic, care nu apara infractorii milionari in euro plangand de mila lor cand ajung in justitie, care stie ca adevaratul abuz este in aceste perechi de incaltari ramase ca ultima urma a celor nevoiti sa plece, de cele mai multe ori, pentru totdeauna.

Poza asta te pune, romanule pravoslavnic* care-ti bati crucile pana la pamant ca sa te vaza lumea, cu ochii-n oglinda atunci cand iti scuipi in palme ca sa numeri banii de la Western Union. Si-ti arata ce ar trebui de fapt sa te preocupe. De sus pana jos suntem chiar ultimii…

Thx to Johann Moritz

*e pentru dobitocii care o sa creada ca nu stiu ca pravosalvnic este un termen generic pentru ortodoxia rasaritena de rit vechi.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie