33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Desenul lui Banksy ‘Girl with a Pierced Eardrum’, actualizat cu o mască sanitară

Un desen al artistului stradal Banksy, intitulat „Girl with a Pierced Eardrum” („Fată cu timpan perforat”), a fost actualizat în concordanţă cu vremea coronavirusului, lucrarea fiind îmbogăţită cu o mască sanitară albastră, relatează Reuters joi.

Pictura murală, o versiune inspirată de opera artistului olandez Johannes Vermeer „Girl with a Pearl Earring” („Fată cu cercel de perlă”), cu o alarmă de securitate în locul perlei, a fost pictată în 2014 pe o clădire din apropierea unui port, situată pe o stradă din oraşul lui Banksy, Bristol, în vestul Angliei.

Nu se ştie dacă Banksy, a cărui identitate este un secret bine păstrat, sau o altă persoană a ataşat masca din pânză peste graffiti.

Noua operă murală nu apare pe pagina de Instagram a lui Banksy unde artistul publică de obicei imagini cu lucrările sale.

Pandemia de COVID-19 l-a inspirat deja pe artistul britanic. El a dezvăluit săptămâna trecută cea mai recentă operă a sa, creată în izolare, care înfăţişează mai mulţi şobolani ce provoacă haos în baia lui. Artistul a publicat imaginile pe contul său de Instagram, însoţite de textul: „Soţiei mele nu-i place când lucrez de acasă”.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie