19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Despre cat de simplu isi dau unii raspunsuri si cat de usor ii pot convinge pe multi de acestea.

Foarte de bun Manhunt, Unabomber de pe Netflix. Bun ca film – ancheta reala din cazul teroristului care trimitea bombe prin posta, procesul sau, dar si pentru conturul pe care-l construieste in jurul tentatiei schizoide de a specula erorile inerente ale progresului, de a le generaliza, de a le transforma in manifeste unilaterale, radicale si absolutiste despre cum lumea trebuie purificata prin foc si intoarsa la primitive stage. Despre cum vinovatii sunt evidenti, conspiratia este globala, despre cat de simplu isi dau unii raspunsuri si cat de usor ii pot convinge pe multi de acestea. Sunt si p-aici de ceva vreme, acesti unabomberi cu cravate si sosete in dungi, prea fricosi si prea ipocriti ca sa se expuna trimitand explozibili in plicuri dar identici in frustrari si complexe clinice. Noroc ca societatea pe care o urasc din inima le a oferit mijloace sa devina onorabili.

Pana la urma, Ted Kaczinsky, the most famos serial bomber din istoria SUA se deosebeste de ei intr-un singur punct: pentru ca n-a putut sa si disemineze dementa altfel, a reusit sa se vada tiparit in Washington Post doar amenintand cu un alt atac. Da, v-ati prins… nu aparuse facebook-ul!

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie