33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Din neant au apărut eroi și eroine ale luptei pentru o viață mai verde și mai curată.

Cum au apărut în peisaj ”vestele galbene”, pentru care ultima picătură, care a umplut paharul, a fost scumpirea combustibilului, o taxă de mediu inventată de Macron, cum s-a sculat civismul verde în marea masă a tinerilor. De unde la început era așa, ca o boare, în numai câteva luni, vreo patru, mai precis, mișcarea s-a umflat ca burta vacii care a scăpat în lucernă! Din neant au apărut eroi și eroine ale luptei pentru o viață mai verde și mai curată. Marșurile și manifestațiile se țin lanț! E cu Flower Power(mișcare din care eu am reținut doar sânii mișto ai adeptelor, care adepte nu se jenau să-i scoată la iarbă verde!), cu o planetă curată, că alta nu ne dă Tatăl Ceresc, sau cine o fi acolo, sus, și tot așa.

Mișcarea a cuprins 2.000 de orașe, din 100 de țări, și crește. Cineva investește masiv, că e cu care alegorice, mai ceva ca la Carnavalul de la Rio.E « Fridays for future », inițiată de eroina principală a acestei povești manipulatoare, Greta Thunberg, o suedeză de 16 ani. Care are în spate un aparat de propagandă care i-ar face invidioși și pe Hitler, și pe Stalin.

Și uite așa o mișcare cu revendicări concrete din zona socialului a murit strivită între nicovala represiunii polițienești și ciocanul manipulărilor media. Tinerii frumoși și liberi contra bătrânilor știrbi și urâți. Victoria. logic, e a tinerilor frumoși și liberi. Doar că, ce să vezi! Ăia care le finanțează prostelile, marele capital financiar și industrial, au o agendă ascunsă. Deși doar orb să fii, să n-o vezi. ”Vreți ecologie? Săriți cu banul!” Noi vom plăti pentru ca ei să schimbe ce-i de schimbat în procesele industriale poluante. Și uite așa procesul de sărăcire generalizată se amplifică. Și, din păcate, doar profiturile lor vor fi mai mari. Lumea nu va fi mai curată. Iar tinerii frumoși și liberi, ajunși între timp bătrâni urâți și știrbi, își vor îmbrăca vestele galbene, și vor ieși să protesteze. Degeaba. Alți tineri frumoși și liberi le vor acoperi protestele…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie