20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Din nou se involburara mintile usoare de prea curioasa renuntare la tronul iluzoriu de monarh britanic, anuntata brusc de printul Harry.

 

In necunoasterea lor proverbiala, cei ce savureaza in vorbe, la televizor, aceasta grozavie nu inteleg nici rostul unui rege, nici linia de succesiune, nici transformarile recente ale dinastiei Windsor.

Cum regula primogeniturii a fost doar amendata in favoarea primului nascut, indiferent de sex, ce i a mai ramas lui Harry era o soarta cruda a oricarui frate mai mic. Sa astepte ca restul descendentilor, in numar de 5 sa renunte sau sa dispara din linia de succesiune.

Asa grozavie nu va fi vazuta. Caci in timpurile moderne crima si razboiul nu intervin in selectia capetelor incoronate.

Dar ce ar fi daca aceleasi minti chinuite de dorinta unui show cu pretentii de informatie si ar face timp sa l citeasca pe Shakespeare (Richard II) cel care a ridicat in vazul public tragedia suveranului: suveranitatea sacră este pusă la îndoială, iar umanitatea regelui se opune cu severitate însemnului său divin.

„Acoperiti va capetele si nu mai radeti, cu-atatea ploconeli de-o carne slaba.
Lipsiti-ma de slava voastra si traditie, de fast si de protocol, fiindca m-ati confundat in tot acest timp.
Mananc ca voi, ravnesc… ori simt durerea, nevoia de prieteni. Exact ca voi.
Cand sunt asa, se cheama ca sunt rege”?

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie