20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Dogma se mai schimbă, nu?

Nu înțeleg împotrivirea Bisericii Catolice, când este vorba despre hirotonirea preoților căsătoriți. Fostul Papă intră și el în discuție, cam cu crampoanele în față. « L’aptitude à renoncer au mariage pour se mettre totalement à la disposition du Seigneur est devenue un critère pour le ministère sacerdotal », écrit Benoît XVI. »

Nu pretind că mă pricep. Dimpotrivă. Dar e o problemă de bun simț, până la urmă. Când ai atâtea scandaluri de natură sexuală, care-i privesc pe preoți, celibatari acum, nu rezolvi problema doar cu pușcăria și plata despăgubirilor. Într-un fel amanetezi viitorul Bisericii. Dogma se mai schimbă, nu? Mă rog, treaba lor. Dar dacă vor scandal în continuare, s-o țină tot așa! Doar că problemă este și recrutarea de noi preoți. Poate chiar mai mare decât scandalurile sexuale. Ei decid. Eu doar mă mir. Dar ceea ce pare logic unui ateu ca mine nu se potrivește cu socotelile Vaticanului. Cum era urarea aia devenită virală? Succesuri!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie