24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

E un exemplu de manual.

Discursul integral în limba română al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, e un exemplu de manual. Așa se construiește o alocuțiune care să flateze și să cucerească publicul-țintă, în acest caz, marea masă a românilor. Adecvare 100%.

Polonezul Tusk a vorbit o română foarte bună, discursul său a fost presărat cu referințe din istoria recentă și cultura românească, elemente care au atins coarda sensibilă a multora. Menționarea autoturismului național, Dacia, a lui Helmuth Duckadam, Nadiei Comăneci sau Simonei Halep a fost foarte bine primită. George Enescu, Nichita Stănescu, Eugen Ionesco, Emil Cioran, Mircea Eliade sau Tristan Tzara au fost referințe culturale surprinzătoare incluse de Tusk în cuvântarea sa.

Per total unul dintre momentele memorabile ale ceremoniei de debut al președinției României la Consiliul Uniunii Europene, dar căzutul pe spate trebuie controlat, întrucât, la rece, a fost un gest de politică inteligentă așa cum în România nu prea avem ocazia să vedem.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie