33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Emoțiile nu sunt doar simple reacții momentane

Convins că recunoștința, empatia, regretul sau iubirea se pot învăța sau dobândi, sunt, în același timp, sigur că toate aceste bucurii sau tristeți nu înseamnă mare lucru fără încărcătura non-empirică ce le proiectează dincolo de clipă.

Emoțiile nu sunt doar simple reacții momentane. Actualizarea lor lărgește limitele percepției. Emoțiile mature pot localiza afectiv individuarea (de altfel un proces numai secundar cognitiv). În fine, mai multe premise de genul ăsta mă îndeamnă să conchid că emoțiile par a fi întotdeauna forme subtile de anxietate.

Cred că un psihoterapeut bun ar trebui să aibă minime cunoștințe de filosofie. Ba chiar ar trebui să recepteze o perspectivă metafizică. Altfel cum ar putea discerne fie și această izometrie a emoțiilor: neliniști vii și crude care au puterea de a face sufletul să se așeze.

Mario Barangea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie