16.9 C
București
sâmbătă, mai 15, 2021

Epoca dinozaurilor a trecut.

E Cîțu un zombie politic, cum spune Drulă? Eu cred ca nu. Nu doar atat, ba chiar e cel mai evoluat utilaj asamblat si care a trecut testele de fiabilitate in fabrica de partid numita PNL. A fost proiectat in graba, are scapari, i-au lasat demagogia la vedere iar spoiala de societate civila e coclita peste tot, dar el e la origine un model de userist in care s-a reinstalat, mai pe viteza, sistemul de operare. „Sa luam unu care aduce cu ei” si-au zis creatorii, imaginandu-si ca asa o sa capteze caimacul popular al noului val de idei intortochiate – d-astea despre transparenta, etica and other crap…

Doar ca ce le-a iesit starneste mai degraba confuzie. In lipsa modelului clasic, penelistii, invatati ca ce vine de sus nu se discuta, doar se aproba, au gasit in mutantul Cîţu un standard al schimbarii, al innoirii, perfect mai ales pentru cei care doar mimeaza innoirea.

Sunt foc de mandri ca le a fost furnizat un echipament de tip nou, care le permite sa existe netulburati, ba chiar si mai lipsiti de griji, in micul lor anacronism oportunist caldut si murdărel. Nu e Orban, nu e Blaga, vreti o dovadă ca am evoluat? Uitati-va la Cîțu, zic ei. Iar useristii au muscat asta in decembrie, ba au zis si sarumana pentru  masa. Erau chiar happy ca li se serveste ceva ce parea compatibil.

Dar vopseaua de pe Câțu nu a fost vreodata menita sa dureze. A pleznit rapid, ,,windowsu 95’’ cu Tariceanu, Turcanu si Rares Bogdan incorporat s-a rulat si a terminat instalarea, iar contrastele față de aparența de nou au devenit dominante.

In afara de carcasa, Cîțu e in realitate un model mult mai brutal.

E nefinisat si plin ochi de scurtcircuite, e dependent (cum nu cred ca a fost altcineva la un asemenea nivel in PNL) de depanatorii cu epoleti, e practic tinut pe aparate. Dar nu e un zombie. Deloc. E ideal de tinut in fereastra si intr-o continua imbunatatire spre autocratism-feudal 2.0, capabil de multe alte delicioase confuzii de democratie in viitor.

Epoca dinozaurilor a trecut. A inceput cea a reptilelor mici, vorace, cu aparenta benigna, tricou cu Metallica si sange rece.

E normal ca acum si-l doresc inapoi pe Orban. Prin comparatie parea un vegetarian mare, lent si bland. Macar il vedeai de la distanta. Dar lectia se invata greu sau prea tarziu, mai ales cand ai deja coltii in beregata. Sa zici de el ca e un zombie seamana perfect cu antilopa care priveste tulbure la cameramanul de la National Geografic, invocand cu gatul sfasiat nedreptatea de pe lume.

Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.