19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Era mai misto cu zombie.

Era mai misto cu zombie. Ar fi sunat invers avertizarile oficiale – social gathering in loc de distancing – „Strangeti-va in grupuri cat mai mari, copiii si femeile in mijloc, aparati marginile” si „nu va spalati pe niciunde, faceti sa pareti dintre ei”, la mine acasa s-ar fi strans vreo trei etaje cu tot cu vecina care nu sta in aria de acoperire dar as fi rapit -o din bastionul fortificat de la 9. I-as fi spus lu barba-su c-am muscat-o. N-am facut-o dar o pandesc sa doarma. Mi-a dat-o la schimb pe o punga de taietei, la ei acolo e mai corporate, se aduna sa gateasca seara si sa faca jocuri cat mai interesante impreuna, ca la teambuilding. Noi suntem mai ursuzi. Deja ne-am fi dat nume – Zalău, Drobeta, pe Baicoi ala mic de la 4 l-am lasat asa, saracu, cat sa-l umilim. Mai mult. Pe Făurei il trimitem jos la Mega, are in telefon pe youtube FiveGangs, il da la maxim ca sa scoata zombalaii din magazin, ii scoate si din minti, aproape mi-e mila, de fapt cam toate scarile avem cate un fel de imn.
P -astia de vis-a-vis ii apuca shoppingul doar la unu noaptea, pe liniste brusc incepe sa urle Andra cu „vreau sa mi dai cercei, sau ce-ti cer, nu inteleg prea bine versurile ca suna gajait. Iti sare briceagul cu care ascuteai sageti din melaminatu de la sifonier cand se sparge asa tacerea. Dar ce sa facem, asa e la noi in cartier. Am auzit ca prin alte parti e mai smooth asa, mai jazzy, pe Nordului se pune doar Şostakovichi, ca asa-s bogatii, mai culti, dar ca se poate si mai rau. De pilda e zvonu ca in Brancoveanu au eradicat umblatorii cu un mix atent portionat de la Rock FM, sunt asa inapoiati acolo incat toate cele 6 rockisme din anii 90 sunt ceva complet nou. Am auzit si ca la OMS deja se discuta despre vaccin, se pare ca mortii vii pastreaza in niste clustere amintiri traumatizante care-i destabilizeaza iar muzica – arta in general – isi dovedeste inca o data utilitatea batjocorita pe vremurile bune. De exemplu Hasta siempre Comandante pus pe repet ca-n Vama ii omoara pe loc, efectiv refuza sa se mai intoarca printre noi. Si Romania participa la experimente cu playlistu din Club A. E bun dar cica nu exista inca protectie suficienta pentru neinfectati.
de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie