24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Eșecul este vina oricui altcuiva, numai al proastelor alegeri personale, nu!

Revin la prosteala cu ”poezia” lui Șt.O.Iosif, de la simularea la limba română. Poezia s-a aflat sigur pe lista lecturilor obligatorii și s-a studiat la clasă. Nu le-au spus profesorii că este o traducere, și că autorul e un neamț? Și atunci de ce a ajuns eroarea de redactare o problemă, de se cere demisia ministrului Educației?

Dacă n-au luat notă de trecere la simulare este pentru că n-au învățat. Ce contează autorul unui text? Putea fi un text anonim, care trebuia analizat după niște criterii, enunțate de examinatori. O fi vorba despre autor, despre biografia lui, de fapt? Ar analiza un text din Sadoveanu într-un fel dacă ar ști cine l-a scris, respectiv un ”comunist sinistru”, care l-a trimis, și cu semnătura sa, pe Mihăiță la odihnă în Elveția, și altfel dacă nu ar ști cine-i autorul, când li se cer niște lucruri în care identitatea autorului nu joacă niciun rol? Absurdistan este puțin spus. Așa construim o generație iresponsabilă, pentru care eșecul este vina oricui altcuiva, numai al proastelor alegeri personale, nu! Ce-o să facă, dacă un patron îl respinge la angajare, pentru că e bâtă? Cere demisia patronului? Bine așa!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie