19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Este greu să fie recuperat

Eșecul laburiștilor, de acum, este rezultatul rătăcirilor pe cea de-a treia cale, când Tony Blair a renunțat, practic, la electoratul tradițional, alegând să reprezinte clasa de mijloc, atunci anxioasă, după ce și-o luase de la TINA Doamnei de Fier. S-a dovedit că el, Blair, a fost cel mai demn, și fidel, urmaș al pomenitei Doamne.

Evident, electoratul ăla de stânga, clasa muncitoare muribundă după violența schimbărilor din anii ”capitalismului popular”, orfană de partid, și-a găsit alți vectori politici, sau s-a retras din spațiul public. Acum este greu să fie recuperat, dacă mai poate fi recuperat. Și mai este ceva: sistemul de vot britanic, cel care se aplică și la noi, la alegerea primarilor. El poate deforma imaginea despre realitatea stării stângii și dreptei britanice.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie